Γιάννενα: Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας δημιουργεί Σώμα Εθελοντών

Ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη πολιτών στο Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ιωαννίνων απευθύνει η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης Κλιματικής Κρίσης η διαφύλαξη της ζωής του ανθρώπου, της περιουσίας του και του περιβάλλοντος έχει καταστεί ένα έργο με μεγάλες προκλήσεις στο οποίο θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε δράση.  

Ο Εθελοντισμός, ως ανιδιοτελής πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς, άνευ προσωπικών αξιώσεων, προς το κοινωνικό σύνολο έχει στον πυρήνα του την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας έχει αποδειχθεί ένα πραγματικά σωτήριο μέσο.

Οι Εθελοντές εντάσσονται στο δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας και έχουν ως αποστολή τους την παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Για τον λόγο αυτό, η Διεύθυνση Πολιτ. Προστασίας Ηπείρου δημιουργεί Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας στην Π.Ε Ιωαννίνων και καλεί τους πολίτες να συνδράμουν εθελοντικά στο έργο της και να δραστηριοποιηθούν σε δράσεις πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης στο πλαίσιο φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

* Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν στα τηλ.: 2651364251 και 2651364257 και στο email: d.mavrogiorgos@php.gov.gr.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας δημιουργεί Σώμα Εθελοντών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7619870690486791533
item