Γιάννενα: Στο σχεδόν απόλυτο οι πληρότητες των Χριστουγέννων

Υψηλές πληρότητες που αγγίζουν το απόλυτο, αναμένουν και φέτος τα Χριστούγεννα τα Γιάννενα αλλά και ο ορεινός όγκος.

Κατά βάση Έλληνες είναι αυτοί που επιλέγουν την περιοχή μας για όμορφες διακοπές και αυτό προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία πλατφορμών όπως η e-booking που “φιλοτέχνησε” το προφίλ των επισκεπτών μέσα από τις κρατήσεις τους. 

Οι κρατήσεις κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξήθηκαν κατά 9,79% σε σχέση με τις δύο εβδομάδες που προηγήθηκαν. 

Οι επισκέπτες της περιοχής μας κάνουν την κράτησή τους 8 με 30 μέρες πριν το check in στον προορισμό τους και είναι σε ποσοστό πάνω από 80% Έλληνες, οι δε ξένοι επισκέπτες προέρχονται από χώρες όπως η Αλβανία, το Ισραήλ, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, την περιοχή μας επισκέπτονται ζευγάρια πρώτα και μετά οικογένειες.

Στις πληρότητες που αναμένονται για τις γιορτές των Χριστουγέννων, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Ζαρκάδας, β΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου. 

Οι εξαιρετικές υπηρεσίες και η εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή μας έχει ως αποτέλεσμα, είπε, για μια ακόμα χρονιά, να αναμένονται για τα Χριστούγεννα, πληρότητες πάνω από 90%, ενώ για την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα κατά τι μικρότερες.

Ο κ. Ζαρκάδας τόνισε πως οι επαγγελματίες του τουρισμού αναγκάστηκαν να απορροφήσουν τις αυξήσεις του προηγούμενου διαστήματος, μέχρι ενός σημείου και πλέον να προχωρήσουν σε ανατιμήσεις ύψους 5-10%, γιατί δε μπορούσαν να συνεχίσουν να απορροφούν τα υψηλά κοστολόγια σε πετρέλαιο και πρώτες ύλες.

Οι επισκέπτες που αναμένονται για τα Χριστούγεννα, θα είναι από τα μεγάλα αστικά κέντρα και ιδίως των Αθηνών και δευτερευόντως από τη Βόρεια Ελλάδα. Λίγες κρατήσεις είναι από το εξωτερικό.

“Το Ζαγόρι έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να είναι προορισμός 4 εποχών” σχολίασε ο κ. Ζαρκάδας.


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο σχεδόν απόλυτο οι πληρότητες των Χριστουγέννων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6425906081640033315
item