Αθηνά Οικονομάκου για Φίλιππο Μιχόπουλο: «Παλεύουμε καθημερινά να μένουμε ενωμένοι»

Μια εφ΄ όλης της ύλης για συνέντευξη για τα παιδιά της και τη σχέση με τον σύζυγό της Φίλιππο Μιχόπουλο παραχώρησε στην εφημερίδα Reallife η Αθηνά Οικονομάκου

Η ηθοποιός και επιχειρηματίας μιλώντας στη δημοσιογράφο Χρύσα Κακιώρα, αποκαλύπτει πως είναι ως μαμά αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουν με τον σύζυγό της καθημερινά προκειμένου να καταφέρνουν να μένουν ενωμένοι στο πέρασμα του χρόνου.

Πως είσαι ως μητέρα;

Είμαι από τη φύση μου υπερπροστατευτική και υπέρ των ορίων. Επειδή, όμως, τα έχω σε υπέρμετρο βαθμό όλα αυτά, προσπαθώ να μην είμαι καταπιεστική, να είμαι πιο δεκτική και να υποχωρώ σε πράγματα που παλαιότερα θα δυσκολευόμουν. 

Δε θέλω να επιβάλλομαι αλλά προσπαθώ να περάσω στα παιδιά μου τον σεβασμό, τους καλούς τρόπους, τα όρια, το πρόγραμμα που βοηθά στην εξέλιξη και το μεγάλωμά τους.

Έχω μεγαλώσει κι εγώ σε μια οικογένεια που υπήρχαν όρια, αυστηρότητα, οπότε υποσυνείδητα αυτό μου βγαίνει, αλλά νομίζω ότι είμαι μια καλύτερη εκδοχή. 

Με αγάπη, σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών μου, γιατί είναι και τελείως διαφορετικά μεταξύ τους. Δε προσπαθώ να τα βάλω σε καλούπια αλλά, προσπαθώ να έχουν τρόπους, να έχουν ήθος και αρχές. 

Σε όλα τα υπόλοιπα δεν πρόκειται να επιμείνω, γιατί η ζωή είναι δική τους. Να είναι ευτυχισμένα, να νιώθουν ότι πατούν στα πόδια τους γερά, να νιώθουν ότι εγώ και ο μπαμπάς τους θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι επιλέξουν,

Ο έρωτας παραμένει κινητήριος δύναμη για εσένα;

Φυσικά, δε θα μπορούσα να μείνω σε μια σχέση που δεν υπάρχουν ουσιαστικά συναισθήματα και, όταν μιλάμε για αληθινά συναισθήματα. δε μιλάμε μόνο για έρωτα, μιλάμε για αληθινή αγάπη. 

Είμαι πάρα πολύ καλά. Με τα χρόνια προσπαθούμε πάρα πολύ, επιδιώκουμε και εγώ και ο σύζυγός μου να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται, να μην απομακρυνόμαστε, που είναι πολύ σύνηθες σήμερα για τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά.

Η καθημερινότητα είναι πολύ απαιτητική και, αν δεν το θέλεις πραγματικά, είναι πολύ εύκολο να βρεθείς σε απόσταση με τον άλλον και να μη βρίσκεις κανέναν λόγο να κρατήσεις αυτή τη σχέση. 

Οπότε είμαστε από κοινού αποφασισμένοι να το παλεύουμε καθημερινά, αλλά θέλει τρομερή προσπάθεια. Επιδιώκουμε κάθε χρόνο να δυναμώνει η σχέση μας και μέχρι τώρα το καταφέρνουμε. 

Τι θεωρείς ότι είναι καλό να κάνουν δυο σύντροφοι;

Θεωρώ πως κάθε άνθρωπος πρέπει να κάνει ψυχανάλυση, να επιλέξει έναν καλό ψυχαναλυτή, στον οποίο να έχει εμπιστοσύνη και να επενδύσει σε μια τέτοια σχέση. Για εμένα είναι ίσως το μόνο σε αυτή την εποχή που μπορεί να σώσει τον ίδιο τον άνθρωπο, τις ανθρώπινες σχέσεις και την κοινωνία γενικότερα.

Αλλάζεις τόσο πολύ μέσω της ψυχοθεραπείας, αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να δουλέψεις και να βρεις τον εαυτό σου. Να ανακαλύψεις τι είσαι εσύ και, αν δε σου αρέσει, να το αλλάξεις. 

Να ξέρεις τι νιώθεις και γιατί, να αγαπάς, να συγχωρείς, να καταλαβαίνεις, να βοηθάς, να ζει, πατώντας γερά στα πόδια σου. Για να ξέρεις πως ό,τι κάνεις είναι δικές σου επιλογές και όχι γιατί έτυχε λόγω των παιδικών τραυμάτων ή επειδή η ζωή σε οδήγησε σε έναν άλλο δρόμο. 

epirusblog.gr
5 of 5
Αθηνά Οικονομάκου για Φίλιππο Μιχόπουλο: «Παλεύουμε καθημερινά να μένουμε ενωμένοι»
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 3135698801049340915
item