Ηγουμενίτσα: Χουάν Ραμόν Ρότσα την άξιζε την τιμή

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας με την υπ’ αριθμ. 167/2022 απόφασή του και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Ιωάννη Λώλου, αποφάσισε την αναγόρευση του Χουάν Ραμόν Ρότσα, σε Επίτιμο Δημότη Ηγουμενίτσας και την απονομή σε αυτόν του μεταλλίου του Δήμου, σε ειδική τελετή.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι "ο Χουάν Ραμόν Ρότσα (Juan Ramón Rocha) είναι Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 8 Μαΐου 1954 στην πόλη Σάντο Τομέ του Κορριέντες της Αργεντινής.

Απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα μετά τη μακρόχρονη παραμονή του στην Ελλάδα, αποτελώντας το μοναδικό πρόσωπο, που έχει συμμετάσχει ως αθλητής και ως προπονητής στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο.

Η επί δεκαετίες επιτυχημένη παρουσία του στον Παναθηναϊκό ως παίκτης, προπονητής, τεχνικός σύμβουλος, σκάουτερ, υπεύθυνος ακαδημιών, ταύτισε το όνομά του με τον σύλλογο, αποτελώντας εμβληματική φυσιογνωμία και μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες που υπηρέτησαν στην ομάδα.

Από το 2019, κατοικεί στον Δήμο Ηγουμενίτσας και είναι προπονητής της ομάδας του Θεσπρωτού, σημειώνοντας σημαντικές νίκες. Τόσο η σταδιοδρομία του, το ήθος που τον διακρίνει, αλλά και η αγάπη του για την περιοχή μας, κάθε φορά που καλείται να μιλήσει γι’ αυτήν, τον καθιστούν καλό πρεσβευτή του Δήμου μας".

epirusblog.gr
5 of 5
Ηγουμενίτσα: Χουάν Ραμόν Ρότσα την άξιζε την τιμή
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4137277274168779238
item