Αγήνωρ: Ο «φονιάς» της Γαλάζιας Πατρίδας – Ανορθόδοξος Πόλεμος με σφραγίδα Ελλάδος – Κρύος ιδρώτας στην Άγκυρα από τα αμφίβια κομάντα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες οι δοκιμές του καινούργιου Σκάφους Ανορθόδοξου Πολέμου «Αγήνωρ» που προσθέτουν στο οπλοστάσιο τους τα «βατράχια» του Πολεμικού Ναυτικού.

Δοκιμές οι οποίες σφραγίστηκαν από βολές που πραγματοποίησε το πλήρωμα του «Αγήνωρ»  με το τηλεχειριζόμενο σταθεροποιημένο RCWS (Remote Control Weapon Station) βαρύ πολυβόλο Μ2ΗΒ των 12,7 mm το οποίο έχει εγκατασταθεί στην πλώρη του Σκάφους. 

Βολές είτε από  στάση είτε εν κινήσει και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα οι οποίες με τη βοήθεια του συστήματος σταθεροποίησης ήταν απόλυτα ακριβείς.

Η τοποθέτηση του οπλικού συστήματος πραγματοποιήθηκε από τα εξειδικευμένα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού ενώ επιπλέον υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης σε βάσεις δύο φορητών πολυβόλων είτε 12,7mm είτε 7.62mm είτε ακόμη και βομβιδοβόλων στο επίστεγο του Σκάφους.

Επιπλέον εγκαταστάθηκαν ηλεκτρονικά και ηλεκτροοπτικά συστήματα έρευνας και αναγνώρισης τελευταίας τεχνολογίας αλλά και συστήματα επικοινωνίας. 

Το ΣΑΠ διαθέτει κάμερα ημέρας αλλά και θερμική κάμερα η οποία το βοηθά να επιχειρεί και τη νύχτα και να αναγνωρίζει στόχους σε αποστάσεις που αγγίζουν τα 5 χλμ.

Βοηθήματα τα οποία  δίνουν τη δυνατότητα στον χειριστή του πολυβόλου να βάλει με ακρίβεια στους στόχους που εντοπίζονται.

image064

Ο «Αγήνωρ», γιος του Ποσειδώνα σύμφωνα με τη μυθολογία, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε 100% από Ελληνικά χέρια με κονδύλια του Πολεμικού Ναυτικού για να ενταχθεί στη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών. 

Με μήκος 18 μέτρα και εκτόπισμα που φτάνει με πλήρη φόρτο τους 22 τόνους αποτελεί Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου υψηλών επιδόσεων με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως γάστρα ολισθακάτου. 

Η οποία του προσφέρει υδροδυναμική προκειμένου να αναπτύσσει υψηλές ταχύτητες.
Κατασκευασμένο από αλουμίνιο μπορεί να ξεπεράσει τους 45 κόμβους σε κατάσταση θαλάσσης 1 και να επιχειρεί έως σε κατάσταση θαλάσσης 4. 

Ο «Αγήνωρ» έχει δυνατότητα να μεταφέρει συνολικά 4,5 τόνους ωφέλιμο φορτίο ενώ με ταχύτητα 35 κόμβων διανύει περισσότερα από 350 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό. 

Μπορεί δηλαδή να μεταφέρει 10  βατραχανθρώπους με πλήρη οπλισμό και εξοπλισμό γρήγορα έως και στον τελευταίο βράχο του Αιγαίου ενώ διαθέτει και φουσκωτή λέμβο μήκους 5 μέτρων η οποία μεταφέρεται πάνω στο ΣΑΠ. 

Το πρωτότυπο Σκάφος Ειδικών Επιχειρήσεων δοκιμάστηκε  από τους κατασκευαστές παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό και στη ΔΥΚ τον περασμένο Μάιο προκειμένου να εξοπλιστεί και να συνεχιστούν οι δοκιμές οι οποίες πλέον έχουν ολοκληρωθεί. Σε πρόσφατη άσκηση του Στόλου συμμετείχε σε σενάρια εν μέσω κακών συνθηκών με θάλασσα έως τα 7 bf χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα.

Πέρασε με άριστα όλα τα «crash test» γεγονός που προκαλέσει πλήρη ικανοποίηση στα Στελέχη της ΔΥΚ και στο Ναυτικό Επιτελείο. 

Κατά συνέπεια  το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η μαζική του κατασκευή όχι μόνο για τους ΟΥΚαδες αλλά και για άλλες Αμφίβιες Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα επίλεκτα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή. 

Το «Αγήνωρ» μπορεί να αναλάβει αποστολές διείσδυσης και απαγκίστρωσης Special Forces αλλά και αναχαίτισης/περιπολίας. 

Ενώ επιπλέον να χρησιμοποιηθεί λόγω της μεγάλης του ταχύτητας σε αποστολές   Έρευνας και Διάσωσης.Σχεδιάστηκε από την Ελληνική εταιρεία PhiMechaniseas και την ομάδα του ναυπηγού πρώην Μηχανικού του ΠΝ Αρχιπλοιάρχου ε.α. Παναγιώτη Αλούρδα ενώ κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

image063

Το καινούργιο Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου έρχεται να προστεθεί στα τέσσερα πανίσχυρα Σκάφη Ειδικών Επιχειρήσεων MARK V τα οποία παραχωρήθηκαν από τους Αμερικανούς Seals στο Πολεμικό Ναυτικό και το Αρχηγείο Στόλου και χρησιμοποιούνται τόσο από την ΔΥΚ όσο και από όλες τις Αμφίβιες Μονάδες της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου όπως πρόσφατα είχε παρουσιάσει το Newpost. Έτσι οι Έλληνες Αμφίβιοι κομάντος θα διαθέτουν στη  «φαρέτρα» τους δύο σύγχρονα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου ιδανικά για καταδρομικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο. 

Με ισχυρό οπλισμό και σύγχρονα βοηθήματα προκειμένου να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Αγήνωρ: Ο «φονιάς» της Γαλάζιας Πατρίδας – Ανορθόδοξος Πόλεμος με σφραγίδα Ελλάδος – Κρύος ιδρώτας στην Άγκυρα από τα αμφίβια κομάντα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5350431493959660899
item