Πρόεδρος Ρομά: Η απαίτηση των γονιών ήταν ο αστυνομικός να προφυλακιστεί -Ρατσισμός κατά των Ρομά

Θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα των Ρομά προκάλεσε η απόφαση για την αποφυλάκιση του αστυνομικού που πυροβόλισε τον 16χρονο.

Ο Πρόεδρος των Ρομά, Κεντρικής Ελλάδας, Παναγιώτης Σαμπάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στην απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη.

«Ο μπαμπάς δεν θα σταματήσει τη δικαστική απαίτηση που έχει. Θα φτάσει ακόμη και στον Άρειο Πάγο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Γιατί σκοτώθηκε ένα 16χρονο παιδί. Η απαίτηση των γονιών ήταν ο αστυνομικός να προφυλακιστεί. Εμείς έχουμε ελπίδα, πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

«Η οικογένεια του Κώστα πίστευε ότι θα δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη», είπε και συμπλήρωσε πως «Aν δεν ήταν Ρομά ο 16χρονος ούτε το περιστατικό θα είχε εξελιχθεί έτσι ούτε η απόφαση για τον αστυνομικό θα ήταν ίδια».

Μάλιστα, τόνισε πως «ο ρατσισμός στην Ελλάδα κατά των Ρομά είναι έντονος».

Απευθυνόμενος στον κ. Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού, είπε πως οι Πρόεδροι των Ρομά δεν παρακίνησαν για τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων, απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις του.


epirusblog.gr
5 of 5
Πρόεδρος Ρομά: Η απαίτηση των γονιών ήταν ο αστυνομικός να προφυλακιστεί -Ρατσισμός κατά των Ρομά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 828611038893161545
item