Δένδιας: Μήνυμα στην ομογένεια της Αυστραλίας -Μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες»

«Η Ελλάδα και η Αυστραλία είναι δύο χώρες τόσο μακρινές μεταξύ τους, με όρους γεωγραφίας, και όμως, τόσο κοντινές», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε μήνυμά του προς την ομογένεια της Αυστραλίας.

«Προάσπιση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σεβασμός των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε χώρας, τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και της UNCLOS, προσήλωση στην ειρηνική επίλυση διαφορών, υποστήριξη του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών είναι ορισμένες από τις αξίες, στις οποίες θεμελιώνεται η εποικοδομητική συνεργασία μας».

«Παράλληλα, οι δύο χώρες συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς, οι οποίοι σφυρηλατήθηκαν σε κοινούς αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία, κατά τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», τόνισε.

«Επιπλέον, έχουν αναπτύξει ουσιαστική και παραγωγική συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, καθώς και πολύπλευρες διμερείς σχέσεις με ευρείες προοπτικές, όπως είχα την ευκαιρία και την τιμή να συζητήσω διεξοδικά, πέρυσι τον Δεκέμβριο, με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας Marise Payne, κατά την επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα».

«Σημαντική πτυχή των διμερών σχέσεων, με καθοριστική συμβολή στην αμοιβαία κατανόηση, τη δημιουργική αλληλεπίδραση, την εγκάρδια φιλία και τη διαχρονική ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας και Αυστραλίας, αποτελεί η ακμαία και δυναμική ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, η οποία δραστηριοποιείται και αναπτύσσει το πλούσιο έργο της σε σχεδόν όλες τις πόλεις της χώρας».

Δένδιας: Οι ομογενείς της Αυστραλίας μας κάνουν υπερήφανους με το έργο τους στη χώρα που τους υποδέχθηκε

«Με το ζείδωρο όραμα της δημιουργίας, οι ομογενείς μας, ως αναπόσπαστο, πλέον, στοιχείο της αυστραλιανής κοινωνίας και με γόνιμη συνεισφορά στην πρόοδο και την ευημερία της Αυστραλίας, μας κάνουν υπερήφανους με την παρουσία και το έργο τους στη χώρα που τους υποδέχθηκε, όταν μετανάστευσαν από την Ελλάδα, και έγινε η δεύτερη πατρίδα τους», υπογράμμισε.

«Με την ενεργή δράση τους και τη συστηματική προβολή και υποστήριξη των θέσεων της Ελλάδας, οι ομογενείς μας γίνονται «πρεσβευτές» της χώρας μας και συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών δεσμών φιλίας και συνεργασίας μας με την Αυστραλία» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.


epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Μήνυμα στην ομογένεια της Αυστραλίας -Μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4298089916871877874
item