Γιάννενα: Σε δίκη για κακούργημα πάει ο πρ. αντιδήμαρχος Ζίτσας!

Με το ενδεχόμενο να καταλήξει στη φυλακή είναι πλέον αντιμέτωπος ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας ο οποίος είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό επειδή προξένησε βαριά τραύματα στο γαϊδουράκι του, που έσερνε με το αγροτικό του στο Γραμμένο, με αποτέλεσμα στο άτυχο ζώο να γίνει ευθανασία.

Με απόφαση της Εισαγγελίας Ιωαννίνων ο δράστης παραπέμπεται στο Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο για να δικαστεί, όπως έγινε γνωστό χθες μέσω ανάρτησης στο facebook του φιλοζωικού σωματείου «Κι.Δι.Ζω Ιωάννινα». 

Ουσιαστικά η Εισαγγελία απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πως τραυμάτισε κατά λάθος το άτυχο ζώο. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρ. αντιδήμαρχος, ο οποίος καθαιρέθηκε από το αξίωμά του όταν το περιστατικό με τον τραυματισμό του γαϊδάρου ήρθε στο φως της δημοσιότητας, είχε υποστηρίξει πως μετέφερε το ζώο ανεβασμένο στην καρότσα του αγροτικού του αυτοκίνητου μετά από επίθεση που δέχτηκε από λύκο. 

Είχε πει τότε ότι, ενώ οδηγούσε και χωρίς να το καταλάβει, ο γάϊδαρος έπεσε στο δρόμο και έτσι τον έσερνε για δεκάδες μετρά μέσα στο χωριό Γραμμένο.

Όλα δείχνουν ότι καθοριστικό ρολό στο πόρισμα της Εισαγγελίας Ιωάννινων έπαιξαν οι γνωματεύσεις από εξειδικευμένους κτηνίατρους και υπίατρους που είχαν εξετάσει το ζώο και είχαν αποφανθεί ότι τα τραύματα που έφερε ήταν πολύ βαριά και η ίασή τους αδύνατη, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε ευθανασία για να μην υποφέρει.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Σε δίκη για κακούργημα πάει ο πρ. αντιδήμαρχος Ζίτσας!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7215138493226414178
item