Ταξιδεύει για Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι -Πρώτη φορά εκτός Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, θα συναντηθεί με Μπάιντεν

Για την Ουάσινγκτον ταξιδεύει αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την έναρξη του πολέμου.

Ο Ζελένσκι θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο,ενώ θα δώσει και μια ομιλία στο Κογκρέσο. Στην συνέχεια θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Το πρώτο ταξίδι του Ζελένσκι μετά από τη ρωσική εισβολή

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι κάλεσε την Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ιδιαιτέρως αφιερωμένη στη δημοκρατία».

Στο δρόμο για την Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι

Με ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μόλις επιβεβαίωσε πως βρίσκεται καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα του πολέμου πριν από 300 ημέρες.

Ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter: «Κατευθύνομαι στις ΗΠΑ για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ θα συζητήσουμε τη συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ και θα δώσω μια ομιλία στο Κογκρέσο και θα έχω μια σειρά διμερών συναντήσεων».


On my way to the US to strengthen resilience and defense capabilities of 🇺🇦. In particular, @POTUS and I will discuss cooperation between 🇺🇦 and 🇺🇸. I will also have a speech at the Congress and a number of bilateral meetings.

Share


Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Αμερικανός πρόεδρος

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο Ζελένσκι θα μεταβεί στο Λευκό Οίκο πριν μιλήσει σε κοινή δσυνεδρίαση του Κογκρέσου «αποδεικνύοντας την ισχυρή, διακομματική υποστήριξη προς την Ουκρανία».

Η δήλωση αναφέρει επίσης ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει «ένα σημαντικό νέο πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια που θα βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα».

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, το πακέτο θα είναι αξίας σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας συστοιχίας πυραύλων Patriot. Οι ΗΠΑ θα εκπαιδεύσουν, σε τρίτη χώρα, τις ουκρανικές δυνάμεις στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος Patriot.

epirusblog.gr
5 of 5
Ταξιδεύει για Ουάσινγκτον ο Ζελένσκι -Πρώτη φορά εκτός Ουκρανίας μετά τον πόλεμο, θα συναντηθεί με Μπάιντεν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6263812245266300482
item