Κατερίνα Διδασκάλου: Η εξομολόγηση για τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της

Καλεσμένη στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ήταν η Κατερίνα Διδασκάλου, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο της στη σειρά «Μαύρο Ρόδο», αλλά και  στον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της.

«Είναι ένας ρόλος που ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. 

Είμαι ευτυχής που το κάνω», είπε αρχικά και εξήγησε πως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι έκανε μέχρι τώρα στις Άγριες Μέλισσες.

Όταν βλέπεις χτισμένο το μοναστήρι, υποκλίνεσαι. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. 

Όλα αυτά συναντιούνται μέσα, όπως και η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο», είπε αρχικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για να μπει στον ρόλο βρέθηκε για μια εβδομάδα κλεισμένη σε μοναστήρι.

«Πήρα την απόφαση να κλειστώ σε ένα μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. 

Εάν δεν έχεις ζήσει την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα… Είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις. 

Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Η εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους. Κάναμε υπέροχες συζητήσεις.

Είδα μία ηγουμένη πολύ φωτισμένη και ήμουν τυχερή. Τέτοια ηγουμένη είναι και η Φιλαρέτη. Από εκείνη πήρα το επίθετό της, μετά τα πιο σημαντικά είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της. 

Ο δυναμισμός και η αίσθηση της δικαιοσύνης και το γεγονός ότι έχει βγει από μια ζωή βασανισμένη στα νιάτα της, δεν είναι τυχαίο. 

Μιλάω συχνά με το μοναστήρι και ζητάω συμβουλές για τον ρόλο μου. Πώς θα ψάλλω ένα συγκεκριμένο τροπάριο για παράδειγμα», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

Όσον αφορά τον άστεγο άνθρωπο που φιλοξενεί στο σπίτι της, η Κατερίνα Διδασκάλου είπε: «Είναι η εποχή που σκέφτομαι πάρα πολύ και τα λιγότερα τυχερά παιδιά και λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. 

Άνοιξα την πόρτα μου σε έναν άστεγο και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι μου. 

Το θεωρώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι και ένα δώρο στον εαυτό μου. Αυτός που προσφέρει έχει και τη μεγαλύτερη χαρά», είπε κλείνοντας η Κατερίνα Διδασκάλου.

epirusblog.gr
5 of 5
Κατερίνα Διδασκάλου: Η εξομολόγηση για τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2005678768549066854
item