Προσοχή! Αυτή είναι η μέρα που… χωρίζουν όλα τα ζευγάρια! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Θέλετε να μάθετε ποια είναι η μέρα που χωρίζουν όλα τα ζευγάρια; Προσοχή! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα υποτίθεται ότι έχουν να κάνουν με την αγάπη και τις γιορτές.  Ωστόσο, φαίνεται ότι η περίοδος των εορτών είναι επίσης η πιο συνηθισμένη εποχή του χρόνου για…χωρισμούς.

Οι χωρισμοί είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής, αλλά σύμφωνα με τις έρευνες, υπάρχει μια συγκεκριμένη μέρα που είναι η πιο συνηθισμένη για χωρισμούς.

Προσοχή! Αυτή είναι η μέρα που… χωρίζουν όλα τα ζευγάρια! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Μετά την ανάλυση αναρτήσεων στα social media που περιγράφουν λεπτομερώς τους χωρισμούς, οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι η 11η Δεκεμβρίου είναι η πιο συνηθισμένη ημέρα αν είσαι σε σχέση να χωρίσεις.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η 11η Δεκεμβρίου είναι μια αποδεκτή ημερομηνία για να ραγίσεις την καρδιά κάποιου, καθώς είναι «κοντά αλλά όχι πολύ κοντά» στα Χριστούγεννα.

Προσοχή! Αυτή είναι η μέρα που... χωρίζουν όλα τα ζευγάρια! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, η περίοδος των Χριστουγέννων σε αναγκάζει να αναλογιστείς την χρονιά που είχες και έτσι να καταλάβεις ότι τα προβλήματα με τη σχέση σου δεν έχουν λυθεί.

«Νομίζω ότι καθώς τελειώνει η χρονιά, τα ζευγάρια χωρίζουν επειδή υποθέτουν ότι τα υποκείμενα ζητήματα που είχαν στη σχέση τους θα είχαν διορθωθεί μέχρι τώρα και φοβούνται να μεταφέρουν τα ίδια ζητήματα σε μια νέα χρονιά», είπε η ειδικός σε ραντεβού Renee Slansky.

«Τείνουμε να χρησιμοποιούμε αυτή την εποχή του χρόνου για να αναλογιστούμε και να αναρωτηθούμε τι πραγματικά θέλουμε και τι δεν λειτουργεί και μετά λαμβάνουμε αποφάσεις είτε να συνεχίσουμε κάτι είτε να τελειώσουμε».

Η ψυχολόγος Marny Lishman εξήγησε επίσης γιατί η 11η Δεκεμβρίου έχει ονομαστεί «ημέρα διάλυσης», γιατί η πολυάσχολη εποχή του χρόνου ασκεί μεγάλη πίεση στα ζευγάρια.

«Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι μπορεί να καταπονθούν αρκετά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα άγχους», είπε η Lishman.

«Και όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι, μπορεί να απόμακροι, να είναι ευερέθιστοι και δυστυχισμένοι».

Το άγχος της ανταλλαγής δώρων μπορεί επίσης να προκαλέσει την διάλυση των σχέσεων τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Η Δρ Dorree Lynn είπε στο ABC News ότι τα Χριστούγεννα με κάποιον είναι μια εμπειρία που φέρνει πιο κοντά τα ζευγάρια και όσοι δεν θέλουν να πάνε… «μακριά» τείνουν να το συνειδητοποιούν γύρω στις 11 Δεκεμβρίου.

«Αν δεν είστε σίγουροι, ειδικά αν δεν βγαίνετε ραντεβού για πολλά χρόνια, πολλοί άνθρωποι έχουν προβλήματα σχετικά με το τι δώρο πρέπει να διαλέξουν και πόσο οικείο πρέπει να είναι», εξήγησε η Lynn.

Προσοχή! Αυτή είναι η μέρα που... χωρίζουν όλα τα ζευγάρια! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα

«Φοβούνται γιατί δεν θέλουν να ασκήσουν πίεση στον άλλον, αλλά από την άλλη δεν θέλουν να αισθάνονται σαν κάποιον που δίνει κάτι και δεν παίρνει τίποτα πίσω».

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε επίσης ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι η τελευταία αποδεκτή ημέρα πριν από τα Χριστούγεννα για να ξεκινήσει ένας χωρισμός είναι η 6η Δεκεμβρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Προσοχή! Αυτή είναι η μέρα που… χωρίζουν όλα τα ζευγάρια! Πέφτει λίγο πριν τα Χριστούγεννα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8827180077391387119
item