Νέα έρευνα: Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν αν ένας άνδρας είναι ελεύθερος ή παντρεμένος από τη μυρωδιά

Μια νέα έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται να αλλάζει τα δεδομένα στην εύρεση συντρόφου, αφού υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν αν ένας άνδρας είναι παντρεμένος ή ελεύθερος.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Frontiers in Psychology και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας, έγινε με τη συμμετοχή 82 γυναικών.

Όπως αναφέρει η nypost.com, οι γυναίκες έπρεπε να διαλέξουν ανάμεσα σε 91 άντρες –45 παντρεμένοι και 46 ελεύθεροι-, ώστε να αποφασίσουν ποιος είναι σε σχέση. Έτσι, μύρισαν τον ιδρώτα από μπλούζα που φορούσαν εκείνοι για 24 ώρες και στη συνέχεια συνέκριναν τη μυρωδιά με φωτογραφίες τους.

«Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ο ιδρώτας των ανύπαντρων ανδρών βαθμολογήθηκε ότι μυρίζει πιο έντονα από εκείνο των παντρεμένων», έγραψαν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι επιστήμονες δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν γιατί ακριβώς υπήρχε αυτή η διαφορά στις οσμές, αλλά ο συγγραφέας της μελέτης Mehmet Mahmut είπε στο Newsweek ότι οι ορμόνες παίζουν ρόλο στη «συμπεριφορά αναζήτησης συντρόφου».

«Γνωρίζουμε από προηγούμενες έρευνες ότι η υψηλότερη τεστοστερόνη συνδέεται με πιο έντονη οσμή σώματος», είπε. «Οι δυνητικά άγαμοι άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, υπέθεσε ότι ένας παντρεμένος άνδρας συνήθως όχι μόνο προσέχει περισσότερο τη σωματική του υγιεινή, αλλά και τις τροφές που καταναλώνει, με αποτέλεσμα να θεωρείται λογικό ότι θα υπάρχει σημαντική διαφορά στην οσμή του.

epirusblog.gr
5 of 5
Νέα έρευνα: Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν αν ένας άνδρας είναι ελεύθερος ή παντρεμένος από τη μυρωδιά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4511456175773267711
item