Αυτό είναι το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό της Ευρώπης – Θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας

Σιωπή, πέτρα και χωρικοί που τριγυρνούν στα σοκάκια… αυτή είναι μια πρώτη εικόνα για τον επισκέπτη του όμορφου αυτού μεσαιωνικού χωριού που είναι το μικρότερο της Ευρώπης.a

Βρίσκεται στην Ιταλία, στην επαρχία της Πίζας στην της Τοσκάνη, περίπου 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλωρεντίας και περίπου 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πίζας και με το που πατά κανείς το πόδι του εκεί αισθάνεται σαν να έχει μεταφερθεί αυτομάτως στο Μεσαίωνα… 

Ο λόγος για το άγνωστο στους περισσότερους αλλά υπέροχο Καζάλε Μαρίτιμο (Casale Marittimo), που είναι τόσο όμορφο και παράλληλα τόσο μικρό που θα μπορούσε να είναι σκηνικό χολιγουντιανής ταινίας!

Καζάλε Μαρίτιμο πανοραμική

Το Καζάλε Μαρίτιμο είναι το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό όλης της Μεσογείου!

Καζάλε Μαρίτιμο μεσαιωνικό χωριό

Η… μεταφορά στο παρελθόν ξεκινάει με το που αφήσει κανείς το αυτοκίνητό του στην είσοδο του χωριού και αρχίσει να περπατά στα στενά πέτρινα σοκάκια που οδηγούν στο κάστρο όπου χτυπά η καρδιά του Καζάλε Μαρίτιμο.

Η στάση στο Camarlingo ένα από τα παλαιότερα κτίσματα του χωριού επιβεβλημένη. Οπως και η στάση Palazzo della Canonica, κτίσμα πιο πρόσφατο αλλά εξίσου εντυπωσιακό.

Στο εσωτερικό του, το ρωμαϊκό δωμάτιο με το ασπρόμαυρο ψηφιδωτό και τα απομεινάρια από τους χρωματιστούς τοίχους, είναι από αυτά που όλοι οι επισκέπτες του υπέροχου αυτού μικροσκοπικού ιταλικού χωριού θέλουν να δουν.

Καζάλε Μαρίτιμο σοκάκια

Πέρα από αυτά υπάρχουν πολλά άλλα τα οποία αξίζει να δει κανείς στο Καζάλε Μαρίτιμο, αλλά ίσως, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι το να… μην κάνει απολύτως τίποτα!

Το…τουριστικό άγχος μπορεί να χαλάσει την ομορφιά και τη μαγεία ενός τόπου που έχει την ικανότητα να σε μεταφέρει αμέσως στο παρελθόν!

Καζάλε Μαρίτιμο Τοσκάνη
Καζάλε Μαρίτιμο χωριό

Τα πετρόχτιστα σοκάκια και σπίτια, τα χωράφια τριγύρω, η θέα στη θάλασσα, ορισμένες φορές, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, ακόμη και ως τα νησιά του αρχιπελάγους της Τοσκάνης, Ελμπα, Καπράγια, Γοργόνα, τα σύννεφα, η θάλασσα συνθέτουν ένα σκηνικό μαγικό.

-Μια “ακινησία” που κάνει το χωριό να μοιάζει με σκηνικό παραμυθιού το οποίο ούτε ο ίδιος ο επισκέπτης δεν θέλει να διαταράξει!
Καζάλε Μαρίτιμο βόλτα στο μεσαιωνικό χωριό της Τοσκάνης
Σοκάκια πέτρινα στο Καζάλε Μαρίτιμο
Καζάλε Μαρίτιμο, Τοσκάνη
Καζάλε Μαρίτιμο

Οσον αφορά το φαγητό, τα σνακ του Dosaggio Zero είναι φημισμένα: βιολογικά κρασιά από την Τοσκάνη και λαχταριστά αλλαντικά, ενώ για δείπνο με θέα, η ταράτσα του Locanda Le Volte σας υπόσχεται μια ιδιαίτερη εμπειρία…

Καζάλε Μαρίτιμο μαγαζιά
Καζάλε Μαρίτιμο αμπελώνες
Καζάλε Μαρίτιμο γενική εικόνα του χωριού
epirusblog.gr
5 of 5
Αυτό είναι το μικρότερο μεσαιωνικό χωριό της Ευρώπης – Θα μπορούσε να είναι σκηνικό ταινίας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3400828132271646617
item