Όλυμπος: Ανασύρθηκε ο ορειβάτης από χαράδρα 600 μέτρων -Είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του

Οι διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν τον ορειβάτη που είχε εντοπιστεί τα Χριστούγεννα χωρίς τις αισθήσεις του στον Όλυμπο, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης.

Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ο ορειβάτης ανασύρθηκε τελικά από τη χαράδρα στον Όλυμπο, από βάθος 600 μέτρων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν διασώστες από τη 2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, την 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Λιτόχωρο, μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ελικόπτερο Super Puma.

Το Super Puma πήρε τον άνδρα και τον μετέφερε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη διάσωση στον Όλυμπο

Απογευματινές ώρες χθες, Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2022, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον εντοπισμό άνδρα στην περιοχή Στεφάνι Λούκι στο όρος Όλυμπος, έπειτα από πτώση του κατά τη διάρκεια πεζοπορίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 13 πυροσβέστες με τρία (3) οχήματα και συγκεκριμένα, οι Ορειβατικές Ομάδες Έρευνας Διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτόχωρου καθώς και της 2ης και 8ης Ε.Μ.Α.Κ.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσέγγισαν τον άνδρα, πρωινές ώρες σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2022 με Ε/Π Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας. Τον εντόπισαν χωρίς αισθήσεις, τον ανέσυραν στο Ε/Π και στη συνέχεια ο άνδρας διακομίσθηκε στο ελικοδρόμιο της 24ης Ταξιαρχίας Λιτόχωρου όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Συνδρομή στην επιχείρηση παρείχε η Ε.Ο.Δ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2022.

❗️Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης άνδρα χωρίς τις αισθήσεις από την περιοχή Στεφάνι Λούκι στον Όλυμπο. Σχετικό δελτίο τύπου: bit.ly/3hLfZnL
8
Reply
Share
epirusblog.gr
5 of 5
Όλυμπος: Ανασύρθηκε ο ορειβάτης από χαράδρα 600 μέτρων -Είχε βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3321022081040900193
item