Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:24, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στην κεντρική Εύβοια, στην περιοχή των Ψαχνών, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,9 στην Κλίμακα Ρίχτερ. 

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει τον σεισμό στα 4,9 Ρίχτερ.Αναφέρεται ότι ο σημερινός, ισχυρός σεισμός στην Εύβοια δεν προέρχεται από την ίδια περιοχή που πριν μερικές ημέρες είχε δώσει μπαράζ σεισμών, ταρακουνώντας όχι μόνο την Εύβοια, αλλά και την Αττική. Οι σεισμοί τις προηγούμενες ημέρες είχαν σημειωθεί στη Νότια Εύβοια, στα Νέα Στύρα.

«Νέα σεισμική εστία αλλά όχι άγνωστη» λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους, καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό, έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ. από τα Ψαχνά Ευβοίας.

«Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μια εστία που δεν έχει σχέση με αυτήν που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μια νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συσταθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.

epirusblog.gr
5 of 5
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια, ταρακουνήθηκε και η Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4596118866364767099
item