Κυκλώνας - «βόμβα» στις ΗΠΑ: Στους 46 οι νεκροί από την φονική καταιγίδα -Σοκαριστικές οι εικόνες

Στους 46 έχουν φτάσει οι νεκροί καθώς οι παγωμένες θερμοκρασίες και το πυκνό χιόνι πλήττουν περιοχές των ΗΠΑ, σύμφωνα με το NBC.

Συνεχίζει να θερίζει η κακοκαιρία στις ΗΠΑ, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 46 πλέον σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο NBC.

Η ιστορικών διαστάσεων χειμωνιάτικη καταιγίδα που έχει ήδη σκοτώσει 46 ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες φαινόταν ότι θα συνεχίσει να σπέρνει τον όλεθρο μέχρι και τη Δευτέρα, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τεράστιες χιονοστιβάδες να παγιδεύουν ανθρώπους μέσα στα σπίτια τους, στα αυτοκίνητά τους και να εμποδίζουν τα ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα, αναφέρι το αμερικανικό μέσο.

🔴 EXCLUSIVE FOOTAGE: America in mini ICE AGE after historic ARCTIC BLAST swept the whole country, causing record breaking windchills ( -50°C to -60°C) in different states. Here's the look of frozen houses in New York, USA. 😱🥶 #Pakweather #WeatherUpdate

Share


Η θανατηφόρα ορμή της καταιγίδας έγινε ιδιαίτερα αισθητή στις δυτικές περιοχές της Νέας Υόρκης, οι οποίες είχαν μετατραπεί σε «εμπόλεμη ζώνη», δήλωσε την Κυριακή η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χόκουλ, με περιστατικά λεηλασίας και αποκλεισμένους δρόμους από οχήματα έκτακτης ανάγκης.

46 νεκροί σε12 πολιτείες των ΗΠΑ

Εκτεινόμενη από τις Μεγάλες Λίμνες κοντά στον Καναδά έως τον Ρίο Γκράντε κατά μήκος των μεξικανικών συνόρων, η καταιγίδα έχει σκοτώσει τουλάχιστον 46 ανθρώπους μέχρι το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον απολογισμό του NBC News. 

Οι θάνατοι καταγράφηκαν σε 12 πολιτείες: Κολοράντο, Ιλινόις, Κάνσας, Κεντάκι, Μίσιγκαν, Μιζούρι, Νεμπράσκα, Νέα Υόρκη, Οχάιο, Οκλαχόμα, Τενεσί και Ουισκόνσιν.

Η αστυνομία του Μπάφαλο, επιβεβαιώνοντας συνολικά 10 θανάτους στην πόλη, δήλωσε ότι άνθρωποι πέθαναν «έξω και μέσα σε αυτοκίνητα».

Οι εκτυφλωτικές χιονοθύελλες και η παγωμένη βροχή έχουν επίσης διακόψει την παροχή ρεύματος σε χιλιάδες κατοίκους σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Roads are partially to completely snow covered across a large portion of Iowa this morning. If travelling this morning, be prepared for longer travel times and slick roads. The precipitation will end by mid-morning. #iawx
Image

Share


«Η αποκατάσταση μπορεί να μην γίνει πριν από την Τρίτη», δήλωσε η ίδια.

Οι περισσότεροι θάντοι είναι στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Η πρωτοφανής κακοκαιρία με τους παγωμένους ανέμους σάρωνε εδώ και ημέρες τις ΗΠΑ. Μπορεί το ισχυρότερο κύμα της να έχει περάσει, ωστόσο οι αρχές εξακολουθούν να εκδίδουν προειδοποιήσεις προς τους πολίτες.

Share


Χιλιάδες συνεργεία υπηρεσιών είχαν αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, η οποία ήταν πιθανώς «η μεγαλύτερη κινητοποίηση συνεργείων στην ιστορία της πολιτείας», είπε.

Το 60% του πληθυσμού έχει επηρεαστεί

Η Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως από την κακοκαιρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον το 60% του πληθυσμού. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, με τις θερμοκρασίες να είναι «πολικές».

Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει κάτω από το κανονικό επίπεδο από τα ανατολικά των Βραχωδών Ορέων έως τα Απαλάχια. 

Περισσότερες από 1.200 πτήσεις είχαν ακυρωθεί έως τις αρχές της Δευτέρας, ενώ τουλάχιστον 500 είχαν καθυστερήσει, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAward, παγιδεύοντας τους ταξιδιώτες των διακοπών στα αεροδρόμια όλης της χώρας.

Από το νέο έτος η βελτίωση

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι οι «επικίνδυνες συνθήκες ταξιδιού» αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες και ότι θα χαλαρώσουν σιγά σιγά κατά τη διάρκεια του νέου έτους.

«Μεγάλο μέρος των ανατολικών ΗΠΑ θα παραμείνει σε βαθύ παγετό μέχρι τη Δευτέρα, προτού αρχίσει μια τάση άμβλυνσης την Τρίτη», ανέφερε σε ένα δελτίο στις 2:56 π.μ.

While it is cold & snowy this morning, the cold & snow will become distant memories later this week. Highs Thursday through early next week should be in the 40s & 50s. We're also watching a couple systems during that time which could bring soaking rains to portions of the region!
Image
Image

Share


Εν τω μεταξύ, τα δυτικά τμήματα της χώρας προετοιμάζονταν επίσης για μια επερχόμενη καταιγίδα, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για ένα «ισχυρό κύμα υγρασίας» στον βορειοδυτικό Ειρηνικό και την Καλιφόρνια την Τρίτη, απειλώντας με αιφνίδιες πλημμύρες.

«Οι απειλητικά χαμηλές θερμοκρασίες και σε συνδυασμό με το επικίνδυνο ψύχος του ανέμου θα δημιουργήσουν έναν δυνητικά απειλητικό κίνδυνο για τη ζωή των ταξιδιωτών που θα εγκλωβιστούν, των ατόμων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, των ζώων και των κατοικίδιων ζώων», ανέφερε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ σε προηγούμενο δελτίο.



epirusblog.gr
5 of 5
Κυκλώνας - «βόμβα» στις ΗΠΑ: Στους 46 οι νεκροί από την φονική καταιγίδα -Σοκαριστικές οι εικόνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6030833742300379573
item