Ομόλογα: Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά -Στο 3,80% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Διατηρείται το καλό κλίμα στις αγορές ομολόγων, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε μία μικρή (0,5%) αύξηση των επιτοκίων της.

Τα επιτόκια θα αυξηθούν περαιτέρω, ωστόσο «πλησιάζουμε το επίπεδο του λεγόμενου ουδέτερου επιτοκίου», ανέφερε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωσταντίνος Ηροδότου.

Ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει αυξήσει τα επιτόκιά της κατά 2% από τον περασμένο Ιούλιο και οι αναλυτές εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση, κατά 0,5% αυτήν τη φορά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, ο οποίος σε συνέντευξή του εκτίμησε ότι η Τράπεζα θα πρέπει αναμφίβολα να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων της. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται πολύ κοντά στην κορύφωσή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν αρκετά σίγουρος λέγοντας ότι είναι πιθανό να βρισκόμαστε κοντά στο ανώτατο όριο του πληθωρισμού».

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ μιας πιο συγκρατημένης αύξησης των επιτοκίων, αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν εννοεί συγκεκριμένα κατά 0,5%.

Στο 3,80% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου -Ανεβαίνει ελάχιστα το ευρώ σε σχέση με το δολάριο

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν συναλλαγές 32 εκατ. ευρώ την Τρίτη (6/12), οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,80% έναντι 1,80% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,01%.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,049 δολάρια, από το επίπεδο των 1,0487 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0516 δολάρια.


epirusblog.gr
5 of 5
Ομόλογα: Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά -Στο 3,80% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4947686914381946345
item