Άρτα: Πιστώνονται 3,367 εκατ. ευρώ σε 571 παραγωγούς ακτινιδίου του Νομού Άρτας

Γ. Στύλιος: «Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς της Άρτας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν»

Συνολικό ποσό 3,367 εκατ. ευρώ πιστώθηκε από τον ΕΛΓΑ στους λογαριασμούς 571 καλλιεργητών ακτινιδίου του Νομού της Άρτας, για τις ζημιές που υπέστησαν τον Μάιο του 2022. 

Συνολικά οι δικαιούχοι της αποζημίωσης φτάνουν τους 924, οι οποίοι θα λάβουν συνολικά 4,693 εκατ. ευρώ.

Οι 353 παραγωγοί οι οποίοι δικαιούνται το ποσό 1,326 εκατ. ευρώ πρέπει να καλύψουν πρώτα τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους προς τον ΕΛΓΑ. Όσοι εξοφλήσουν τις εισφορές τους θα λάβουν το ποσό που δικαιούνται κατά τους πρώτους μήνες του 2023 από τον ΕΛΓΑ.

Από την πρώτη στιγμή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, βρέθηκε στο κάμπο της Άρτας με σκοπό να επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών. 

Διατηρώντας συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, τόσο σε κεντρικό επίπεδο με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, όσο και με τον Προϊστάμενο του υποκαταστήματος των Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας του κ. Στύλιου ήταν η ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας των καταγραφών και των εκτιμήσεων από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και η πληρωμή των αποζημιώσεων εντός του έτους που έγιναν οι ζημιές.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων δήλωσε σχετικά με την έναρξη των πληρωμών:

«Οι συνεχείς προσπάθειες μας, για την βελτίωση του ΕΛΓΑ αποδίδουν καρπούς. Συνεχώς μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων και την καταβολή των αποζημιώσεων. 

Στην περίπτωση των ακτινιδιοπαραγωγών της Άρτας, θα ήθελα να συγχαρώ του γεωπόνους εκτιμητές του ΕΛΓΑ και τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος του Οργανισμού στα Ιωάννινα για την ταχύτατη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η καταβολή σε 924 καλλιεργητές ακτινιδίου της Άρτας αποζημιώσεων συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ είναι η απόδειξη πως στηρίζουμε τους παραγωγούς μας απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις προκλήσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής κρίσης. Είμαστε δίπλα στους παραγωγούς της Άρτας».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πιστώνονται 3,367 εκατ. ευρώ σε 571 παραγωγούς ακτινιδίου του Νομού Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 1586638748743731644
item