Γιάννενα: Έως 28 Δεκεμβρίου οι προτάσεις για τη γραμμή «Ιωάννινα – Ηράκλειο»

Ένα από τα βασικά αιτήματα του ξενοδοχειακού κλάδου και όχι μόνο αποτελεί η αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα – Ηράκλειο Κρήτης, καθώς μια τέτοια εξέλιξη και με την κατάλληλη προώθηση θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δυο περιοχές για περαιτέρω ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού. 

Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η υποστηρικτική μελέτη, καθώς και οι τεχνικές προδιαγραφές για την ένταξη της γραμμής Ιωάννινα – Ηράκλειο σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και όπως έκανε γνωστό μόλις προχθές η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) οι ενδιαφερόμενοι αερομεταφορείς καλούνται να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά το αργότερο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2022 στο pso@hcaa.gov.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Ιανουάριο θα αποσταλεί προς έγκριση το αίτημα ένταξης της άγονης γραμμής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κι αν πάρει το «πράσινο φως» (μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών) το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα προχωρήσει άμεσα στη δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού. 

Για τον καθορισμό των μέγιστων τιμών ναύλων ελήφθησαν υπόψη οι αντίστοιχοι ναύλοι που έχουν καθοριστεί για τη γραμμή Άκτιο – Σητεία, καθώς πρόκειται για γραμμή με παρόμοια απόσταση και αντίστοιχα λειτουργικά κόστη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ως ελάχιστη συχνότητα πτήσεων και ελάχιστες προσφερόμενες θέσεις προτείνονται τα εξής:

-Τρεις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 90 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη χαμηλή περίοδο.

-Τέσσερις πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 120 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά τη μέση περίοδο.

-Έξι πτήσεις με επιστροφή εβδομαδιαίως, με ένα σύνολο 180 προσφερόμενων θέσεων εβδομαδιαίως ανά κατεύθυνση, κατά την υψηλή θερινή περίοδο.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έως 28 Δεκεμβρίου οι προτάσεις για τη γραμμή «Ιωάννινα – Ηράκλειο»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8700731004942672912
item