Πρέβεζα: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός οικ.έτους 2023 Δήμου Πρέβεζας

H έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023 του Δήμου συζητήθηκε και ψηφίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας.

Τα στοιχεία του προϋπολογισμού που ανέρχεται σε περίπου 40 εκ. ευρώ παρουσίασε ο προϊστάμενος του τμήματος Κώστας Φούντογλου, ενώ αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Δαρδαμάνης, ο οποίος επικεντρώθηκε στα έργα που έγιναν και στους σχεδιασμούς της νέας χρονιάς, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός συντάσσεται με τις αρχές συνέπειας και συνέχειας λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των δημοτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο παρόλα τα προβλήματα ο δήμος έγινε πιο λειτουργικός χωρίς αποκλεισμούς , δεν αυξήθηκαν δημοτικά τέλη, ενώ υλοποιήθηκαν δράσεις υποστήριξης δημοτών και εργαζομένων.

Για αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο δήμος, των χρηματοδοτικών εργαλείων και των προγραμμάτων έκανε λόγο ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες της προηγούμενης τριετίας που δημιούργησε η πανδημία, αλλά και οι μεγάλες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Τα έργα που υλοποιήθηκαν μελετήθηκαν, δημοπρατήθηκαν ή θα δημοπρατηθούν σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολλά και δείχνουν την αναπτυξιακή πορεία του δήμου και των δημοτικών ενοτήτων και είναι κάτι που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στα μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΠ και του λιμενικού Ταμείου που δεν αποτυπώνονται στο τεχνικό πρόγραμμα. Τον προϋπολογισμό καταψήφισε η αντιπολίτευση που στάθηκε ιδιαίτερα επικριτική και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για έλλειψη οράματος.

Ο επικεφαλής της παράταξης "Δημοτική Συνεργασία" κ. Χρήστος Μπαΐλης μίλησε για βελτιωμένους δείκτες, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν πόροι από το κεντρικό κράτος.

Επίσης χαρακτήρισε φτωχό το τεχνικό πρόγραμμα και καταψήφισε το πρόγραμμα ELENA. Κατώτερη των περιστάσεων χαρακτήρισε τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της παράταξης Ανάπτυξη Τώρα Γιώργος Νίτσας που καταψήφισε τον προϋπολογισμό.

Ο Ευάγγελος Ροπόκης από την παράταξη Δημοτική Ανατροπή αναφέρθηκε στη δυσκολία υλοποίησης έργων. Για την παράταξη Στροφή στο μέλλον μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κωστούλας, λέγοντας ότι δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα και πως επιτέλους πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει τα μεγάλα έργα όπως οι οδικές συνδέσεις, το μάστερ πλαν του λιμανιού αλλά και το νέο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής από τη Λαϊκή Συσπείρωση Σταύρος Αμάραντος έκανε λόγο για εικονική πραγματικότητα και είπε ότι ο προϋπολογισμός ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης και πλήττει τη λαϊκή οικογένεια, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική αναπτυξιακή πρόταση για τον Δήμο.

Ο δημοτικός σύμβουλος από την Ανυπότακτη Κίνηση για την πόλη και τα χωριά της Πρέβεζας κ. Κατσιώτης Μάριος τέλος τον χαρακτήρισε ως είναι προϋπολογισμό λιτότητας και περικοπών.Η συνεδρίαση μεταδόθηκε απευθείας από τη Δημοτική Ραδιοφωνία και οι ακροατές της είχαν την ευκαιρία να ακούσουν όλες τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός οικ.έτους 2023 Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6085528743141072283
item