Γιάννενα: Ιωάννινα_2023 - Συνάντηση με τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων συναντήθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη, την οποία συνόδευαν τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Σταυρούλα Ζούκη, Βαγγέλης Σαϊνης, Ντίνος Σουμαλεύρης, Γιώργος Στεργιούλης και Ντίνος Παπαδόπουλος.

Από την εκτενή ενημέρωση που έγινε από την πρόεδρο κα. Μάρθα Παλαιοπάνου, τον αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαγεωργίου και τα μέλη του Δ.Σ., αναδείχθηκαν τα θέματα εκείνα τα οποία εάν επιλυθούν, η λίμνη μας θα καταστεί περισσότερο ελκυστική για τη φιλοξενία αγώνων διεθνών προδιαγραφών και θα καλυτερεύσουν τις προπονητικές συνθήκες για τους αθλητές.

Κυρίαρχη ανάγκη είναι η αναβάθμιση και συντήρηση του υφιστάμενου στίβου κωπηλασίας με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να διεξάγονται κωπηλατικές διοργανώσεις εθνικού και διεθνούς επιπεδου.

Επίσης, η εκπόνηση και θεσμοθέτηση του Κανονισμού της Λίμνης είναι θέμα που αφορά και τον Ναυτικό όμιλο Ιωαννίνων, γιατί μόνο με τον τρόπο αυτόν θα υπάρξει τακτοποίηση των δραστηριοτήτων των φορέων που δραστηριοποιουνται στο υδάτινο στοιχείο της Λίμνης.

Ακόμη, χάρη στη Λίμνη Παμβώτιδα που αναγνωρίζεται ο ιδανικότερος στην Ελλάδα και από τους πλέον κατάλληλους διεθνώς, υγρός κωπηλατικός στίβος, τα Ιωάννινα, θα αναδεικνυόταν ως ένα μόνιμο διεθνές Κωπηλατικό Κέντρο, με την προϋπόθεση να  υπήρχαν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις με σύγχρονες προδιαγραφές.

Η Τατιάνα Καλογιάννη τόνισε ότι οι αρχές του τόπου οφείλουν να συμβάλουν στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του κωπηλατικού στίβου, αλλά και τη νομιμοποίηση και συντήρηση των εγκαταστάσεων στον χώρο τερματισμού (πύργος τερματισμού, κερκίδες θεατών), ώστε ο Δήμος να γίνει διεθνές κέντρο ενδιαφέροντος για την κωπηλασία και με αυτόν τον τρόπο να αναπτυχθεί περισσότερο ο κλάδος του αθλητικού τουρισμού για την τοπική οικονομία.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ιωάννινα_2023 - Συνάντηση με τη διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3637941423962966597
item