Κιβωτός: «Δώρο για μας η κλήση του π. Αντώνιου για ασέλγεια», λέει η μητέρα του 19χρονου που τον κατήγγειλε

«Δώρο Χριστουγέννων» χαρακτήρισε την κλήση του εισαγγελέα στον πατέρα Αντώνιο να απολογηθεί για τις κατηγορίες περί ασέλγειας σε ανήλικο, η μητέρα του 19χρονου που τον κατήγγειλε.

Κρύβοντας το πρόσωπό της πίσω από την πόρτα του διαμερίσματός της, μίλησε στον ΑΝΤ1, λέγοντας πως ο 19χρονος γιος της νιώθει ηθικά δικαιωμένος που η υπόθεση έφτασε ως τον εισαγγελέα.

«Για εμάς είναι ένα δώρο για τα Χριστούγεννα το ότι φτάνει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Το παιδί μου δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο. Περάσαμε έναν εφιάλτη. Είναι μία ηθική ικανοποίηση πρώτα απ’ όλα για εκείνον. Μου είπε ''επιτέλους, μαμά''», περιέγραψε η μητέρα του.

Τι θα πράξει η Αρχιεπισκοπή, αν οδηγηθεί σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος

Εν τω μεταξύ, η Αρχιεπισκοπή παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, εφόσον τελικά παραπεμφθεί σε δίκη ο πατέρας Αντώνιος, δεν θα ήθελε να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα με ράσα.

Σε περίπτωση που αποφασιστούν ποινικές διώξεις, αναμένεται να τεθεί σε επ’ αόριστον αργία, ενώ θα του επιβληθεί αφαίρεση μισθού, αφαίρεση υπογραφής. Αν καταδικαστεί τελεσίδικα με κακούργημα, τότε θα ακολουθήσει η καθαίρεσή του.

Να τονιστεί πως εντός της εβδομάδος αναμένεται να προσέλθει στον εισαγγελέα ο π. Αντώνιος, καθώς θεωρείται ύποπτος για κατάχρηση σε ασέλγεια κατά δύο ανηλίκων και ως ηθικός αυτουργός στην κακομεταχείριση παιδιών στο ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου έλαβε κλήση να παράσχει εξηγήσεις και σχετικά με το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε πρόκληση σωματικών βλαβών εις βάρος αδύναμων προσώπων, παιδιών, δηλαδή, που φιλοξενούνταν στην Οργάνωση.

Μαζί με τον πατέρα Αντώνιο καλούνται ως ύποπτοι για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε βαθμό πλημμελήματος και επτά υπάλληλοι της Κιβωτού.

Άλλοι επτά υπάλληλοι της Κιβωτού κλήθηκαν για εξηγήσεις

Η κλήση του π. Αντώνιου έγινε από τις εισαγγελικές Αρχές, μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε δομή επαρχιακής πόλης, και ενός 15χρονου, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις εις βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της Κιβωτού έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας, εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. 

Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατέρα Αντώνιου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Οι επτά υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στον Βόλο.


epirusblog.gr
5 of 5
Κιβωτός: «Δώρο για μας η κλήση του π. Αντώνιου για ασέλγεια», λέει η μητέρα του 19χρονου που τον κατήγγειλε
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4833090617301256984
item