Πατέρας 16χρονου Ρομά: «Ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να πυροβολήσει το παιδί μου -Θέλουμε δικαίωση»

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης προσήλθαν σήμερα το πρωί οι γονείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Οι γονείς του 16χρονου πήγαν στο Δικαστικό Μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο 32χρονος κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Πατέρας 16χρονου: «Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου»

«Δεν έπρεπε να σκοτώσει το παιδί μου. Δεν έπρεπε να τον πυροβολήσει. Φυσικά ήταν λάθος αυτό που έκανε ο Κώστας και ζητάμε συγγνώμη, να μην πληρώσει και να φύγει, αλλά δεν έπρεπε να ακολουθήσει όλο αυτό», είπε σε σύντομες δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πατέρας του 16χρονου.

Η μητέρα, από την πλευρά της, τα μόνα λόγια που θέλησε να μοιραστεί μπροστά από τις κάμερες ήταν «ο Κώστας είναι χάλια. Το μόνο που θέλουμε είναι δικαίωση».

Στη συνέχεια αποχώρησαν με τον σύζυγό της, με σκυμμένο το κεφάλι, και κατευθύνθηκαν προς το νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση εδώ και τρεις ημέρες ο νεαρός οδηγός.

Δείτε το βίντεο

Δικηγόρος οικογένειας: «Μιλάμε για απόπειρα συγκάλυψης»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ανέφερε πως η κατάσταση υγείας του 16χρονου Κώστα συνεχίζει να μην παρουσιάζει βελτίωση, ενώ τόνισε πως επρόκειτο για μια ευθεία βολή εξουδετέρωσης.

«Το αφήγημα της αστυνομίας το ξέρουμε. Όταν υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, που το μόνο που αναφέρει είναι ο εμβολισμός αλλά όχι το γεγονός του σοβαρού τραυματισμού, μιλάμε για μια απόπειρα συγκάλυψης».

epirusblog.gr
5 of 5
Πατέρας 16χρονου Ρομά: «Ζητάμε συγγνώμη, αλλά δεν έπρεπε να πυροβολήσει το παιδί μου -Θέλουμε δικαίωση»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2784592725841953969
item