Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης και δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από πρόθεση στον νεαρό.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία περιγράφει την καταδίωξη και κάτω από ποιες συνθήκες οι αστυνομικοί πυροβόλησαν. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί πυροβόλησαν όταν ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ΔΙ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αιματηρή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη:

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (5/12/2022) νεαρός ημεδαπός - οδηγός Ι.Χ. φορτηγού μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν, επίσης, το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και, μη συμμορφούμενο, κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς, επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους.

Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ.

Για το συμβάν, άμεσα ενημερώθηκε η οικεία Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει τη διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης».


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον 16χρονο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4351223679592053465
item