Στον ανακριτή ένας ακόμη έφηβος για το βιασμό του 15χρονου -Τον ακινητοποιούσαν με μαξιλάρι και κεφαλοκλείδωμα

Απολογείται σήμερα (28/12) ένας έφηβος που φέρεται να εμπλέκεται στην σοκαριστική υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον.

Μετά την προφυλάκιση ακόμη δυο εφήβων -ανεβάζοντας στον αριθμό στους πέντε-, ο έβδομος έφηβος θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης για να απολογηθεί, ενώ υπάρχει και ένας όγδοος κατηγορούμενος που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην Αλβανία.

Υπενθυμίζεται, ότι το περασμένο Σάββατο (24/12) απολογήθηκαν ακόμα 4 ανήλικοι, εκ των οποίων οι τρεις κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και ο τέταρτος ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω ηλικίας, καθώς για λίγες μέρες δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του.

Οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι που έχουν προφυλακιστεί αντιμετωπίζουν κατηγορίες, ως μέλη συμμορίας που πραγματοποίησε βιασμό κατ' εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών,όπλων και πορνογραφικού υλικού.

Επίσης, εξετάζεται και ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών, γύρω στα 15 έτη, που φέρεται να ήταν μπροστά στα βασανιστήρια που υπέστη ο μαθητής.

Βιασμός στο Ιλιον: Οι θύτες υποστηρίζουν ότι ήταν ένα παιχνίδι!

Σστο δελτίο ειδήσεων του Mega προβλήθηκαν αποσπάσματα από τις καταθέσεις των θυτών, στις οποίες υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα απίστευτα τραγικά που συνέβησαν δεν ήταν κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι.

Ο 16χρονος Δ.Π., ένας εκ των κατηγορουμένων, αναφέρει στην απολογία του: «Όλο αυτό ήταν μία πλάκα, ένα παιδικό παιχνίδι. Άρχισε με διάφορα πειράγματα μεταξύ μας, πάνω από τα ρούχα, αλλά δυστυχώς η κατάσταση ξέφυγε. [...] Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη».

Ο 15χρονος Κ.Α., ένας εκ των προφυλακιστέων, στη δική του απολογία αναφέρει: «Είναι πολύ καλός μου φίλος, ήταν ένα παιχνίδι αυτό που κάναμε. Αυτό με το μαξιλάρι [σ.σ.: του είχαν καλύψει το πρόσωπο, ώστε να μην ακούγεται] δεν το έκανα εγώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα καταλήξει έτσι. Λυπάμαι πολύ. Ήμουν παρών σε ένα περιστατικό, όχι σε όλα».

Από την πλευρά του, ο προφυλακισμένος μαθητής που τράβηξε τα επίμαχα βίντεο υποστήριξε πως δεν είχε καμία φυσική συμμετοχή στους ομαδικούς βιασμούς.

Ο 15χρονος περιέγραψε πώς τον ακινητοποιούσαν

Από την άλλη πλευρά σοκάρουν οι καταθέσεις του 15χρονου.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, ο 15χρονος στην απολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων και πώς του έκλειναν στόμα-μύτη με ένα μαξιλάρι για να μην ακούγεται και τον ακινητοποιούσαν.

«Ένας από αυτούς με κράταγε στο κεφάλι, κεφαλοκλείδωμα με είχε πιάσει και δεν μπορούσα να ανασάνω. 

Με πίεζε εδώ στο διάφραγμα και δεν μπορούσα να ανασάνω. Του το έλεγα ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα… "Άφησέ με, δεν μπορώ, δεν μπορώ", αλλά συνέχιζε. Όλο αυτό άλλες φορές κρατούσε λίγο, άλλες φορές κρατούσε πολύ. Σταματούσε μόνο όταν το αποφάσιζαν εκείνοι, ό,τι κι αν έλεγα εγώ», ανέφερε ο 15χρονος.

Παρόντα στους βιασμούς και 4 κορίτσια

Σύμφωνα με τον 15χρονο, μάρτυρες στους βιασμούς του ήταν και τέσσερα κορίτσια.

«Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που ήταν μπροστά στο βιασμό, αλλά δεν έχουν συμμετάσχει. Είναι τέσσερα κορίτσια. Η (…) είναι 14 χρόνων και άλλες δύο είναι 15 χρόνων. Για την τέταρτη δεν ξέρω. Αυτά τα κορίτσια δεν τα είχαν ενοχλήσει ποτέ τα αγόρια. 

Όμως θυμάμαι μια φορά, που μου είπε ένα από τα κορίτσια ότι, όταν συνέβαινε αυτό σε μένα, τα αγόρια τη ρώτησαν αν θέλει και αυτή. “Θες κι εσύ;”, της είπαν. Δεν ξέρω γιατί το είπαν αυτό, γιατί δεν τους είπε κάτι για να ενοχληθούν», είχε πει ο 15χρονος.

epirusblog.gr
5 of 5
Στον ανακριτή ένας ακόμη έφηβος για το βιασμό του 15χρονου -Τον ακινητοποιούσαν με μαξιλάρι και κεφαλοκλείδωμα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 409577594834353993
item