Πρέβεζα: 11εκ. ευρώ για έργα στο Νομό Πρέβεζας από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Στράτος Ιωάννου: «Προχωρούμε δυνατά υλοποιώντας σημαντικά έργα για την περιοχή μας»

Μια σειρά από νέα έργα εγκρίνονται και προχωρούν με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης με συνολικό προϋπολογισμό 11 εκ ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από την Π.Ε. Πρέβεζας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση έργων που αντιστοιχούν σε ένα τόσο μεγάλο ποσό.

Κυριολεκτικά δίνεται πλέον η δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα που έχουν προγραμματιστεί από καιρό και αναμένονται να επιλύσουν χρόνια προβλήματα αλλά και να  δώσουν αξιοσημείωτη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας, σημειώνει ο κ. Ιωάννου.

Τα έργα

Δημιουργούνται δύο οδικοί κόμβοι, στη Λούτσα Πρέβεζας με προϋπολογισμό 2.350.000 ευρώ και στη Βαλανιδοράχη – Μεσοπόταμο Πρέβεζας (διπλός κόμβος) με προϋπολογισμό 3.480.000  ευρώ.

Δημιουργία της Ιόνιας Ποδηλατικής Διαδρομής με προϋπολογισμό  3.661.904,95 ευρώ. Στην Ποδηλατική Διαδρομή προστίθεται το έργο «Λύσεις καινοτομίας κύριας διαδρομής ποδηλατοδρόμου Π.Ε. Πρέβεζας (Ιόνια Διαδρομή)» με προϋπολογισμό  266.476 ευρώ.

Τέλος, μια σειρά από έργα Πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 0,6 εκ ευρώ.

«Προχωρούμε δυνατά υλοποιώντας σημαντικά έργα για την περιοχή μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου.

«Η πολύ σημαντική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, μας δίνει τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε τους τρεις κόμβους στη Λούτσα και στη Βαλανιδοράχη-Μεσοπόταμο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για την αναβάθμιση και ασφάλεια του οδικού δικτύου μας, σε συνέχεια ενός εκτεταμένου προγράμματος οδικής βελτίωσης που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια. 

Ταυτόχρονα, ξεκινάει η Ιόνια Ποδηλατική Διαδρομή, η οποία θα καταστήσει το νομό μας προορισμό ποδηλατικού τουρισμού, ενώ εκκινεί και η υλοποίηση μιας σειράς από έργα που σχετίζονται με τον Πολιτισμό, με την Αρχαία Νικόπολη, κ.α.» σημείωσε.

 

 

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: 11εκ. ευρώ για έργα στο Νομό Πρέβεζας από το Ταμείο Ανάκαμψης!
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3762155973190480518
item