Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ

Μια νέα κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τέλη Νοεμβρίου για νέα voucher αξίας 150 ευρώ με στόχο να τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων σε χειμερινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον Αντέννα, οι νέες επιταγές που θα προκύψουν από την κλήρωση αντιστοιχούν σε πάνω από 100.000 δικαιούχους και θα δοθούν σε όσους είχαν κάνει το περασμένο καλοκαίρι αίτηση με τους κωδικούς τους Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Vouchers.gov όπου θα αναρτηθούν και οι νέοι πίνακες με τα αποτελέσματα της νέας κλήρωσης.

Όπως διευκρινίστηκε, τα χρήματα μπαίνουν άμεσα, με τη μορφή άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν για διαμονή σε τουριστικά καταλύματα.

Ο Υπουργός Τουρισμού είπε πως «μέχρι στιγμής έχουμε ξεπεράσει τα 18 δισεκατομμύρια ευρώ από τουριστικές εισπράξεις. 

Τον Σεπτέμβριο είχαμε 11% αύξηση στην μέση δαπάνη ανά επισκέπτη, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, που ήταν η χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό», λέγοντας ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αφίξεις και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Με σκληρή δουλειά επεκτείναμε την τουριστική περίοδο. Βλέπετε πως συνεχίζουν να έρχονται τουρίστες. Στολίζουμε την Αθήνα για τα Χριστούγεννα και έρχονται ακόμη επισκέπτες στην Αθήνα για να κάνουν μπάνιο στην “αθηναϊκή Ριβιέρα”», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Για την στήριξη ξενοδόχων σε χειμερινούς προορισμούς, είπε πως ανακοινώθηκε ότι θα διατεθούν 100 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» για μικρά ξενοδοχεία σε ορεινούς προορισμούς, ώστε να ενισχυθούν καθώς είναι αυξημένο το βάρος από το ενεργειακό κόστος, ενώ ήδη ανακοινώθηκε και παράταση του ΕΣΠΑ για ένα έτος. 

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρισμός για Όλους: Έρχεται νέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1350807923126382007
item