Άρτα: Φοιτητές στην Άρτα παίζουν εθελοντικά μουσική σε ΑΜΕΑ! (vd)

Είναι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα την Άρτα...
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επίδραση της μουσικής στη ζωή μας. Η μουσική έχει την δύναμη να λειτουργεί ως βάλσαμο για την ψυχή και αποτελεί την ιδανική παρηγοριά για τους περισσότερους ανθρώπους τις στιγμές που αισθάνονται ότι την χρειάζονται.

Τον σπουδαίο ρόλο της μουσικής στη ζωή μας φαίνεται ότι αναγνωρίζει σε μεγάλο βαθμό μια παρέα φοιτητών στην Άρτα αφού επιλέγουν να δίνουν τις δικές τους συναυλίες σε μέλη του Κέντρου ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα».

Ο Χρήστος Κατσίδης, η Χαριτίνα Ανδριανοπούλου και ο Κώστας Κωνσταντάκης είναι φοιτητές του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έχουν επιλέξει να προσφέρουν εθελοντικά τις μουσικές τους γνώσεις δίνοντας την ευκαιρία σε άτομα με αναπηρία να απολαύσουν ζωντανή μουσική.
 
Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική στο συγκεκριμένο Κέντρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζουν τα lives μέχρι σήμερα, με τον Χρήστο να παίζει πιάνο, τον Κώστα μπουζούκι και τη Χαριτίνα να τραγουδά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 20χρονος Χρήστος από την Κρήτη ενδιαφερόταν για τον εθελοντισμό από μικρή ηλικία, ενώ από το Λύκειο σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή. 
Καταφέρνει, επομένως, μέσω των μικρών «συναυλιών» για ΑμεΑ να συνδυάζει τα ενδιαφέροντα και τις ανησυχίες του με τις σπουδές του και την μουσική.

Ο ίδιος παρατηρεί ότι η μουσική ηρεμεί τα μέλη του Κέντρου, ενώ παραδέχεται ότι δεν διστάζει να τα προσκαλέι να χορέψουν για να γεμίσουν ενέργεια και αισιοδοξία. 
Ο νεαρός φοιτητής αναφέρει ακόμα πως όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του, θέλει να ασχοληθεί με την Ψυχολογία, μιας και το να προσφέρει χαρά «είναι κάτι που με γεμίζει».
Πηγή: ​parapolitika.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Φοιτητές στην Άρτα παίζουν εθελοντικά μουσική σε ΑΜΕΑ! (vd)
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8777721346031017117

Τα καλύτερα

item