Έρχεται συμφωνία για την αγορά ισραηλινών UAV Hermes 900 για την Ελλάδα;-Οι εξορύξεις στην Κρήτη θέλουν εναέριο έλεγχο

Δημιουργείται ελληνικός στόλος των μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην χώρα μας λόγω εξορύξεων και ΑΟΖ.

Ηχώρα μας ξεκίνησε έρευνες πρόσφατα σε Θαλάσσια περιοχή εμβαδού 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που καλύπτουν τα δύο «οικόπεδα» δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης στα οποία ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την διερεύνηση ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Και στις δύο περιοχές η πλειοψηφία των δικαιωμάτων έρευνας ανήκει στην ExxonMobil η οποία, ύστερα από την αποχώρηση της γαλλικής ΤotalEnergies, ελέγχει το 70% των δικαιωμάτων ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στην Hellenic Energy (ΕΛΠΕ).

Για αυτές τις κινήσεις η ελληνική πλευρά θέλει να διαθέτει  τα κατάλληλα εργαλεία για κάθε κίνηση από αέρος.

Είναι γνωστόν πλέον, ότι η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς μια νέα άκρως επικίνδυνη ναυτική τακτική κατά των ελληνικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, με στόχο να απομονώσει τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, ζητώντας παράλληλα διεθνώς την “αποστρατικοποίηση τους”, ενώ η ίδια στρατιωτικοποιεί ακόμα πιο πολύ τα παράλια της.

“Η ισραηλινή εταιρεία Elbit Systems ανακοίνωσε ότι εξήγαγε απροσδιόριστο αριθμό UAV Hermes900 σε μια ανώνυμη χώρα (Ελλάδα)”, αναφέρει Ισραηλινή ειδικός.

Δεν γνωρίζουμε ακριβώς το παρασκήνιο αυτής της κίνησης, είναι γνωστό όμως ότι Έλληνες αξιωματούχοι συζητούν με Ισραηλινούς για την αγορά των πυραυλικών συστημάτων SPIKE NLOS, και μέσα εκεί χωράνε πολλά όπως φαίνεται.

Ποιο είναι το ισραηλινό UAV που “ ενδιαφέρεται” η Ελλάδα   

Το Elbit Systems Hermes 900 Kochav είναι ένα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεσαίου μεγέθους, πολλαπλού ρόλου, μεσαίου υψομέτρου, μεγάλης αντοχής, σχεδιασμένο για τακτικές αποστολές.

Είναι διάδοχος της σειράς drones Hermes 450, ενός από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα στρατιωτικά drones στον κόσμο.

Έχει βάρος απογείωσης 1.180 κιλά (2.601 λίβρες) και αντοχή έως και 36 ώρες.

Το drone διαθέτει υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, ανασυρόμενο εξοπλισμό προσγείωσης και αυτόματα συστήματα απογείωσης και προσγείωσης.

Η ισραηλινή εταιρεία, διαθέτει και ναυτική έκδοση του μη επανδρωμένου αεροπλάνου (ΜΕΑ) Hermes 900 ειδικά διαμορφωμένη για ναυτικές  επιχειρήσεις παρακολούθησης.

Αλλάζουν όλα στην χώρα μας και δημιουργείται στόλος μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων

Σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, η ελληνική πλευρά έχει αποφασίσει μέσω ειδικής έκθεσης των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών, να αναζητήσει μια “απάντηση” στα τουρκικά drone, ώσπου να ολοκληρώσει άλλα σχέδια για το θέμα αυτό.

τόχος είναι να αντιμετωπιστούν οι πτήσεις και οι υπερπτήσεις τουρκικών drone, τα οποία με κόστος πτήσης 1500 ευρώ την ώρα, παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, με στόχο την εμπλοκή ελληνικών μαχητικών, που έχουν κόστος πτήσης 10000-15000 ευρώ την ώρα.

Η στόχευση της Άγκυρας εδώ είναι να προκαλέσει οικονομική ζημιά στην χώρα μας, σε μια περίοδο που οι Τούρκοι πολίτες  “ματώνουν” με πληθωρισμό 50-60%.    

Έλληνες ανώτατοι αξιωματούχοι παρακολουθούν πλέον νυχθημερόν το θέμα επιδιώκοντας να βρουν σωστές λύσεις.

Πληροφορίες του ελληνικού τύπου, φέρουν την χώρα μας να δίνει έμφαση στην προμήθεια συστημάτων αντιμέτρων (anti-drone technology).

Σε αυτό το χρονικό σημείο, η Ελλάδα επιδιώκει να αξιοποιήσει τις πολύ βαθιές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με το Ισραήλ στον αμυντικό τομέα,ενώ η πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του Ν.Παναγιωτόπουλου είχε αυτό ακριβώς το διακύβευμα.

epirusblog.gr
5 of 5
Έρχεται συμφωνία για την αγορά ισραηλινών UAV Hermes 900 για την Ελλάδα;-Οι εξορύξεις στην Κρήτη θέλουν εναέριο έλεγχο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6118318158664410263
item