Διεθνής συμφωνία αγοράς ισραηλινών UAV Hermes 900 με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου ( SIGINT) εμπλέκει και την χώρα μας;-Στόχος είναι να σαρώσουμε το Αιγαίο

Εφόσον επιβεβαιωθεί η αγορά αυτών των UAV έπεται στην συνέχεια η προμήθεια UCAV με πυραύλους κατά χερσαίων και ναυτικών στόχων που θα αλλάξει εντελώς το τοπίο για τις ελληνικές ΕΔ σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Πάλι ξένο δημοσίευμα μας αποκαλύπτει σε συνέχεια χθεσινού ότι η ισραηλινή εταιρεία Elbit του Ισραήλ υπέγραψε σύμβαση 72 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή UAV Hermes 900 σε διεθνή πελάτη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αυτός ο πελάτης να είναι η Ελλάδα, κάτι που όλοι το εύχονται αναμένοντας βέβαια και την απόκτηση ελληνικών UCAV για την δυνατότητα πρόκλησης ισχυρού πλήγματος στους " γείτονες" σε περίπτωση σοβαρής κρίσης.

Το άρθρο αναφέρει ότι "το UAV Hermes 900 θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα Persistent Surveillance SkEye Wide Area, μεγάλο ωφέλιμο φορτίο, πολλαπλών φάσματος SPECTRO XR, και συστήματα SIGINT αλλά και πρόσθετες δυνατότητες”.

Τι σημαίνει UAV με δυνατότητες SIGINT  

Το UAV Hermes 900 θα μπορεί να επιχειρεί σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ θα είναι εξοπλισμένο και με πολυβόλο.

Το όχημα αυτό από αέρος μπορεί να μεταδώσει δεδομένα σε ζωντανό χρόνο, υλοποιώντας συλλογή πληροφοριών και ταυτόχρονα διεξάγει αποστολές  ηλεκτρονικού πολέμου.

Η μέθοδο  SIGINT (σηματοδοσία πληροφοριών) είναι η πληροφορία που αποκτάται από τη συλλογή και ανάλυση των σημάτων και των επικοινωνιών ενός συγκεκριμένου στόχου.

Στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών θα ευρίσκονται σε σε ζωντανή μετάδοση, συνομιλίες, σήματα, και οτιδήποτε θα εξέρχεται από συσκευές επικοινωνιών της τουρκικής πλευράς στα Μικρασιατικά παράλια για παράδειγμα.

Εννοείται, ότι στο πλαίσιο αυτό, οι παρεχόμενες πληροφορίες θα  παρέχουν μεγάλη  οργανωτική ή ατομική υποστήριξη για τη λήψη αποφάσεων και ενδεχομένως την απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος.

Ο όρος είναι συχνά συντετμημένος ως "intel." Οι υπηρεσίες πληροφοριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SIGINT τόσο σε ξένη όσο και σε εγχώρια συλλογή δεδομένων.

Το UAV Hermes 900 θα είναι εφοδιασμένο με ραντάρ επιτήρησης εδάφους συνθετικής απεικόνισης, σύστημα ακριβούς προσδιορισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικού εντοπισμού, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων και πολύ-διαυλικό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής εκπομπής σημάτων.

Τουρκικό σχέδιο κατά των νησιών μας στο Ανατολικό Αιγαίο

Οι Τούρκοι μεθοδικά και σταθερά, εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, υλοποιούν πτήσεις μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, με σκοπό την καταγραφή των ελληνικών δυνάμεων  στα νησιά, ( μετακινήσεις δυνάμεων, πλοίων, φρουρών κά)  ενώ “χαρτογραφούν” και την ελληνική αεράμυνα.

Έτσι, σε περίπτωση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής επιχείρησης που πολλές  στρατιωτικές μονάδες μας στα νησιά και τον Έβρο, θα έχουμε το δικά μας αντίδοτο σε κάθε τουρκική πρόκληση.

Υπενθυμίζουμε ότι η σωρεία παραβιάσεων των τουρκικών UAV, σε συνδυασμό με πολλά περιστατικά, έχουν σημάνει συναγερμό στο ελληνικό γενικό επιτελείο, για τις προθέσεις των Τούρκων, οι οποίοι αμφισβητούν ανοικτά πλέον ακόμα και την  παρουσία Ελλήνων πολιτών σε ελληνικά νησιά.

epirusblog.gr
5 of 5
Διεθνής συμφωνία αγοράς ισραηλινών UAV Hermes 900 με δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου ( SIGINT) εμπλέκει και την χώρα μας;-Στόχος είναι να σαρώσουμε το Αιγαίο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1933685336337603661
item