To Νόμισμα με Κεφαλή Εξωγήινου και Ελληνικά Γράμματα που Βρέθηκε στην Αίγυπτο. Τι ισχύει και τι όχι.

Νόμισμα με την υποτιθέμενη κεφαλή ενός ξωγήινου βρέθηκε στην Αίγυπτο. Το αφήγημα λέει ότι μια ομάδα ανθρώπων που εργάστηκαν για την ανακαίνιση ενός σπιτιού στη νότια Αίγυπτο βρήκε μια σειρά από πολύ σπάνια νομίσματα. 

Όμως ένα ξεχώριζε από όλα τα άλλα. Φαινόταν μοναδικό στο είδος τους στο είδος του, καθώς στη μία πλευρά του φαίνεται να απεικονίζεται μια παράξενη φιγούρα ενός μη ανθρώπινου προσώπου και στην άλλη κάτι που θα μπορούσε να είναι άνετα ένας ιπτάμενος δίσκος που πετάει πάνω από τη Γη.

Επίσης διακρίνεται μια επιγραφή στα λατινικά και μία ακόμα στα ελληνικά που φαίνονται αρκετά ευδιάκριτα. 

Αν και από όσα έχω διαβάσει από υποτιθέμενες αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με εξωγήινους, οι τελευταίοι δεν χρησιμοποιούν χρήματα για τις συναλλαγές τους, ίσως, δεν θα ήταν απίθανο να κόπηκε κάποιο νόμισμα από γήινους. Μόνο που προς απογοήτευση πολλών που θα ήθελαν να το κέρμα να είναι αληθινό, δεν είναι.

Όπως εξηγεί το ellinikahoaxes.gr: «Το νόμισμα με τον εξωγήινο, προέρχεται από ψηφιακή τροποποίηση ενός πραγματικού αρχαίου νομίσματος. (Στη φωτογραφία πιο κάτω θα δείτε αριστερά το πλαστό και δεξιά το αληθινό). 

Κατόπιν η ιστορία πέρασε σε tabloid του εξωτερικού και λίγο αργότερα έφτασε και στη χώρα μας. Η επιγραφή του νομίσματος, αναφέρει “ΒΙΘΥΝΙΕΩΝ ΑΔΡΙΑΝΩΝ”, γεγονός που παραπέμπει σε νόμισμα της ρωμαϊκής εποχής, που κόπηκε την εποχή που αυτοκράτορας ήταν ο Αδριανός.

Απεικονίζει τον εραστή του, Αντίνοο (καταγόταν από τη Βιθυνία) που πνίγηκε κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Νείλο, με τον Ρωμαίο αυτοκράτορα να τον ανακηρύσσει σε θεό και να διατάζει να κοπούν νομίσματα με το πρόσωπο του».

diadrastika

epirusblog.gr
5 of 5
To Νόμισμα με Κεφαλή Εξωγήινου και Ελληνικά Γράμματα που Βρέθηκε στην Αίγυπτο. Τι ισχύει και τι όχι.
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 7391516494101284935
item