Ενθαρρυντική εξέλιξη: Ρωσία και ΗΠΑ θα συναντηθούν για τα πυρηνικά- Συζήτηση για τη Συνθήκη START

Συνομιλίες για τα πυρηνικά θα πραγματοποιήσουν ΗΠΑ και Ρωσία το επόμενο διάστημα.

Η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συναντηθούν σύντομα στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με τη συνθήκη Νέα START για τα πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε χθες, Πέμπτη, πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν σύντομα και θα συζητήσουν την επανάληψη των επιθεωρήσεων, βάσει της συνθήκης που είχαν σταματήσει πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα σχόλια του Ριαμπκόφ, που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων RIA, αποτελούν την πρώτη επιβεβαίωση πως οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στην Αίγυπτο, τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου.

Τι είναι η συμφωνία START για τα πυρηνικά

Η Νέα START, η οποία τέθηκε σε ισχύ το 2011, θέτει ανώτατο όριο στον αριθμό των στρατηγικών πυρηνικών κεφαλών που μπορούν να αναπτύξουν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, και στην ανάπτυξη πυραύλων που εκτοξεύονται από την ξηρά και από υποβρύχια και βομβαρδιστικά που μπορούν να τους μεταφέρουν.

Η Ρωσία ανέστειλε τον Αύγουστο τη συνεργασία με τις επιθεωρήσεις που προβλέπει η συνθήκη, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επέβαλαν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της για την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία, αλλά είπε πως εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στη συμμόρφωση με τους όρους της συμφωνίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ενθαρρυντική εξέλιξη: Ρωσία και ΗΠΑ θα συναντηθούν για τα πυρηνικά- Συζήτηση για τη Συνθήκη START
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5388777002610955348

Τα καλύτερα

item