Η Rheinmetall προμηθεύει οχήματα μάχης πεζικού Marder στην Ελλάδα

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από την πλευρά τους, δίνουν οχήματα μάχης πεζικού σοβιετικού σχεδιασμού.

Εξελίξεις στην εξοπλιστική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, εξελίξεις που θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την κρίσιμης σημασίας αεράμυνα μας.

Την πλήρη απεξάρτηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από τα οπλικά συστήματα ρωσικής κατασκευής επιταχύνει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ως μέρος μιας άλλης δραστηριότητας ανταλλαγής που ανατέθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση, η Rheinmetall προμηθεύει στην Ελλάδα οχήματα μάχης πεζικού Marder 1A3. 

Οι πρώτες μονάδες αυτών των Μαχητικών Οχημάτων Πεζικού Marder παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της παρέλασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, από την πλευρά τους, δίνουν οχήματα μάχης πεζικού σοβιετικού σχεδιασμού και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό για υποστήριξη στην Ουκρανία και λαμβάνουν ως αντάλλαγμα οχήματα μάχης πεζικού Marder 1A3. 

Εκτός από την παράδοση των οχημάτων μάχης πεζικού, ένα πακέτο πυρομαχικών, ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει υπηρεσίες εκπαίδευσης και ένα πακέτο ανταλλακτικών θα παρέχεται επίσης από την Bundeswehr και τη Rheinmetall. Οι παραδόσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Τα παρεχόμενα οχήματα είναι αναθεωρημένα Marder 1A3 από πρώην αποθέματα της Bundeswehr. 

Αυτά τα Marder 1A3 έχουν επισκευαστεί στη Rheinmetall Landsysteme GmbH με δικά τους έξοδα από την άνοιξη του 2022 στην τοποθεσία Unterlüß, ώστε να είναι έτοιμα για άμεση χρήση. Τα πρώτα οχήματα φορτώθηκαν στις 11 Οκτωβρίου στο εργοτάξιο της Rheinmetall στο Unterlüß και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα.

Το Marder Infantry Fighting Vehicle, το οποίο αναπτύχθηκε για τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται, είναι ένα από τα πιο αποδεδειγμένα οπλικά συστήματα του είδους του στον κόσμο. 

Το όχημα εκσυγχρονίστηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της χρήσης του και η μαχητική του αξία αυξήθηκε.

Η δραστηριότητα ανταλλαγής είναι μια διαδικασία που αναπτύχθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση για να υποστηρίξει την Ουκρανία στις προσπάθειές της κατά της ρωσικής εισβολής σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους γείτονές της και τους εταίρους του ΝΑΤΟ. 

Οι εταίροι του ΝΑΤΟ παραδίδουν εξοπλισμό από την πρώην σοβιετική παραγωγή στην Ουκρανία και σε αντάλλαγμα λαμβάνουν διαθέσιμα συστήματα από τη δυτική παραγωγή. 

Η Rheinmetall συμμετέχει ήδη σε ανταλλαγές δακτυλίων με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Τσεχίας καθώς και με τις Σλοβακικές Ένοπλες Δυνάμεις, εδώ με κύρια άρματα μάχης Leopard 2A4.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Rheinmetall προμηθεύει οχήματα μάχης πεζικού Marder στην Ελλάδα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1805147897706773906
item