Οικονόμου για panic button: «Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης»

Στην ψηφιακή εφαρμογή Panic Button (Κουμπί Πανικού), η οποία εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά και ειδοποιεί την Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου έγραψε: «Θεσπίζεται πιλοτική λειτουργία για το ''κουμπί πανικού'' σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία. 

Με σχέδιο ισχυροποιούμε τη κουλτούρα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης».

Θεσπίζεται πιλοτική λειτουργία για το «κουμπί πανικού» σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, που εγκαθίσταται στα έξυπνα κινητά, και ειδοποιεί την Αστυνομία. #Με_σχέδιο ισχυροποιούμε τη κουλτούρα της μηδενικής ανοχής απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης. @mariasyrengela

Share

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι εγγραφής στην εφαρμογή κατά την πιλοτική λειτουργία του προγράμματος είναι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, οι οποίες απευθύνονται στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές αρχές ή σε Συμβουλευτικό Κέντρο του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Δ.Ο.Π.Ι.Φ.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.


epirusblog.gr
5 of 5
Οικονόμου για panic button: «Μηδενική ανοχή απέναντι στα περιστατικά κακοποίησης»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3238412795695511069
item