Είμαστε παντού και προκαλούμε φόβο! Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στα ΗΑΕ για εκπαίδευση με δέκα χώρες

Τα τεράστια ενεργειακά σχέδια στην Ανατολική Μεσόγειο και η φήμη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας που “σκεπάζει” και την Μέση Ανατολή εξυπηρετεί άριστα τα ελληνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με αραβικές δημοσιογραφικές πηγές, έχει ξεκινήσει  η διεθνής αεροπορική εκπαίδευση «Air War and Missile Defense Center» στην αεροπορική βάση Al Dhafra στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με τη συμμετοχή της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας μαζί με δυνάμεις των ΗΑΕ, της Ελλάδος, του Ομάν, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, η οποία θα διαρκέσει περίπου 25 ημέρες.

Η άσκηση στοχεύει στην εκπαίδευση σε επιχειρήσεις εναέριας μάχης με μια συμμαχία διεθνών δυνάμεων, σε μια προσπάθεια εφαρμογής της έννοιας της κοινής δράσης σε ένα πολεμικό περιβάλλον παρόμοιο με έναν πραγματικό πόλεμο.

Πρόκειται για το ATLC (Advanced Tactical Leadership Course), ένα σχολείο επίλεκτων πιλότων παρόμοιο με το γνωστό TLP

Εκατοντάδες πιλότοι και τεχνικό προσωπικό βρίσκονται στην αεροπορική βάση Αλ Ντάφρα, θα εξασκηθούν σε πολλά και άκρως απαιτητικά σενάρια όπως αυτά τις εναέριας μάχης, αερομαχιών, προσβολές χερσαίων και ναυτικών στόχων, σε συνεργασία με συστοιχίες πυραύλων και ραντάρ.

Οι Έλληνες πιλότοι προέρχονται από την 331 Μοίρα που ανήκει στην 114 ΠΜ στην Τανάγρα.

Οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής μας Αεροπορίας έχουν πολύ μεγάλη φήμη όχι μόνο στο ΝΑΤΟ, αλλά και σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή, αφού ουσιαστικά “πολεμούν” καθημερινά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έχουν διακριθεί σε όλες τις διεθνείς ασκήσεις της συμμαχίας, αλλά και σε αυτές χωρών όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Τα τεράστια ενεργειακά σχέδια που εμπλέκουν χώρες του Κόλπου με την Ανατολική Μεσόγειο

Η Σαουδική Αραβία και οι υπόλοιπες χώρες του Κόλπου έχουν έννομο συμφέρον να κρατηθεί η Ερυθρά θάλασσα, το Σουέζ και η Α.Μεσόγειος “ελεύθερες περιοχές” διέλευσης, για να διακινούν τα πλοία τους  και ενεργειακά προϊόντα τους.

Το Ριάντ διαβλέπει έναν άμεσο και μεγάλο κίνδυνο στις προσπάθειες της Τουρκίας να επιβάλλει την Γαλάζια Πατρίδα, η οποία “γκριζάρει” και τα δικά τους συμφέροντα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Σ.Αραβία συμμετέχει σε πολλά σχέδια μεταφοράς υδρογονανθράκων και αγωγών προς το Ισραήλ και την Μεσόγειο, τα οποία πιθανόν λέμε, να “ενωθούν” με τον περιβόητο αγωγό East Med, ο οποίος με την σειρά του θα ενώσει Ισραήλ, Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, (πιθανόν την Λιβύη εφόσον αποχωρήσουν Τούρκοι και λοιποί), τροφοδοτώντας με  ενέργεια την ΕΕ.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους ετοιμάζουν την δημιουργία ενός προπλάσματος του Κουρδιστάν( Συρία-Ιράκ) για να διασφαλίσουν την περιοχή από τις τουρκικές επεκτατικές βλέψεις, ενώ η Κύπρος θα καταστεί πιθανότατα στα νέα αυτά σχέδια, η μεγαλύτερη “προκεχωρημένη βάση” του ΝΑΤΟ, που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη μεταφορά ενέργειας στην ΕΕ, και σε αυτό είναι λογικό λόγω της θέσεως της.

Στόχος των ΗΠΑ η ολοκληρωτική απεξάρτηση των Ευρωπαίων από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες, μαζί με τον έλεγχο των Στενών, του Εύξεινου Πόντου και μέρους της Κασπίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Είμαστε παντού και προκαλούμε φόβο! Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000 στα ΗΑΕ για εκπαίδευση με δέκα χώρες
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3668472103907592079
item