Ο Πλούταρχος Περιγράφει το Matrix 2500 πριν

Ο άνθρωπος είναι ότι σκέφτεται και ακριβώς με τον τρόπο αυτό συμμετέχει στο matrix. Το ζήτημα αυτό περιγράφει ο Πλούταρχος παρακάτω:

“… ΑΥΤΟΣ ΤΕ ΕΚΑΣΤΟΣ ΓΑΡ ΗΜΩΝ ΟΥ ΘΥΜΟΣ ΕΣΤΙΝ ΟΥΔΕ ΦΟΒΟΣ ΟΥΔ’ ΥΓΡΟΤΗΤΕΣ, ΑΛΛ’ Ω ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΦΡΟΝΟΥΜΕΝ, Η ΤΕ ΨΥΧΗ ΤΥΠΟΥΜΕΝΗ ΜΕΝ ΥΠΟ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΥΠΟΥΣΑ ΔΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΤΥΣΣΟΥΣΑ ΕΚΜΑΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΙΔΟΣ…”

(ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩ ΚΥΚΛΩ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, 30)

Ας προσπαθήσω να αποδώσω το ως άνω κείμενο στην νεοελληνική: Ο καθένας μας δεν είναι θυμός(συναίσθημα), μήτε φόβος, μήτε επιθυμία, ούτε σάρκες και υγρά στοιχεία, αλλά εκείνο που σκεφτόμαστε και καταλαβαίνουμε, ενώ η ψυχή αποτυπώνεται στο νου, αποτυπώνει το σώμα και, καθώς περιβάλλεται από παντού εντυπώνεται η μορφή…

Ο Πλούταρχος λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι συναίσθημα, ούτε επιθυμία, ούτε φόβος, γιατί όλα αυτά είναι ψευδαισθήσεις. Αλλά δεν είναι ούτε σάρκα, διότι είναι μορφή σε μια άλλη μορφή.

Έτσι η ψυχική ενέργεια αποτυπώνεται στο νου δίνοντας τα φυσικά χαρακτηριστικά και την μορφή του φυσικού σώματος. Αυτό που ονομάζουμε σήμερα matrix. Ουσιαστικά ο Ιεροφάντης του Δελφικού ιερατείου εξηγεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος μετατρέπει τις ενέργειες που τον περιβάλλουν σε εικόνα.

iokh.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Πλούταρχος Περιγράφει το Matrix 2500 πριν
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 2295734788165891431
item