"Επική μάχη"! Θρίαμβος Ελλήνων με LEO2A4 εναντίον Αμερικανών με ABRAMS στο πεδίο βολής Πετροχωρίου (Βίντεο-Εικόνες)“Αντιλαλούν τα βουνά” στο Πετροχώρι από Έλληνες και Αμερικανούς αρματιστές-Οι Έλληνες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί εντυπωσίασαν Αμερικανούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς με την τρομερή αποτελεσματικότητα τους

Δεν είναι πλέον οι Έλληνες πιλότοι και οι "υποβρυχιάδες μας" που έχουν εντυπωσιάσει τους σκληροτράχηλους και απαιτητικούς Αμερικανούς αξιωματικούς, αλλά και οι αρματιστές μας, οι οποίοι έχουν το τρομερό σύστημα "βλήμα-στόχος" με την μία, προκαλώντας τον θαυμασμό και όλων των ξένων παρατηρητών (ειδικά των Αράβων) στο πεδίο βολής Πετροχωρίου.  

Χθες 04 Νοεμβρίου 2022 ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Ουλαμών Μέσων Αρμάτων «Hellenic Army Tank Challenge-22» στο Στρατόπεδο «ΥΠΙΑΤΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», στο Πετροχώρι Ξάνθης. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν Ουλαμοί Μέσων Αρμάτων (ΟΥΜΑ) από Ελλάδα και Η.Π.Α από τις 12-21-25-211 ΕΜΑ, C/1-18 REG και 7th JTAC αντίστοιχα καθώς και παρατηρητές από 9 χώρες, συγκεκριμένα από Αίγυπτο, Αρμενία,  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α, Ιορδανία, Ιταλία, Κύπρο και Ρουμανία.

Σύμφωνα με το XANTHI NEWS και την δημοσιογράφο Μαίρη Δαληκριάδου, οι ομάδες αξιολογήθηκαν σε άκρως επιχειρησιακές αποστολές.

Το σενάριο της ελληνοαμερικανικής ασκήσεως περιλαμβάνει διάφορα σενάρια με την συνδρομή επιθετικών ελικοπτέρων στο εξαιρετικό πεδίο βολής Πετροχωρίου, και στο τέλος έχουμε βολές αρμάτων μάχης Leopard και ABRAMS, με επακόλουθη αξιολόγηση τους από αξιωματικούς των δύο χωρών.

Οι 5 ομάδες αξιολογήθηκαν σε επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες ήταν εστιασμένες σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής της βολής και τεχνικών θεμάτων των αρμάτων.

Τα ελληνικά άρματα μάχης Leo2Hel,  συνασκούνται στο πεδίο βολή Ξάνθης  εδώ και ημέρες με τους Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν σε μεγάλη εκτίμηση των ελληνικά πληρώματα, κάτι που φυσικά το έχουμε κερδίσει μέσω ασκήσεων και πολύ σκληρής δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια.

Αμερικανοί αξιωματικοί δεν φείδονται καλών σχολίων για τους Έλληνες αρματιστές, κάτι που βοηθά στην γενικότερη εικόνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, για τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που έχουμε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αποτελέσματα του Διεθνή Διαγωνισμού  Ουλαμών που διεξήχθη στο Πετροχώρι Ξάνθης:

1ος 211 ΕΜΑ

2ος 12η ΕΜΑ

3ος 21 ΕΜΑ

4ος 25 ΕΜΑ

5ος 1-8 Infantry USA

Ο Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος , Διοικητής Δ’ ΣΣ δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης: «Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελική φάση του διαγωνισμού Αρμάτων με τη συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών ουλαμών και ενός αμερικανικού, μία δραστηριότητα  η οποία διεξήχθη καθ’ όλη την παρελθούσα εβδομάδα με 10 αγωνίσματα, με πάθος, δύναμη, επαγγελματισμό, και μεγάλη αντοχή από όλα τα πληρώματα ελληνικά και αμερικανικά. 

ία δραστηριότητα η οποία διεξήχθη στη συνεχεία της ολυμπιακής συνεργασίας και εδώ και ένα μηνά και πλέον αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται εδώ στο Πετροχώρι. Αυτό ενισχύει την επιχειρησιακή μας ικανότητα και εκπαίδευση , ανταλλάσοντας τεχνογνωσία, εμπειρίες, ικανότητες.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σήμερα έχουμε και 24 παρατηρητές από 9 χώρες και αυτό καταδεικνύει το ενδιαφέρον της συνέπειας αυτών των δραστηριοτήτων. 

Η έντονη επιχειρησιακή εκπαίδευση του σώματος στρατού, υπό το συντονισμό όλων των διεθνών ενεργειών από το ΓΕΕΘΑ και τις οδηγίες των προϊσταμένων κλιμακίων του αποτελεί τον πυλώνα  της προς πόλεμον  προπαρασκευής του. Η επιχειρησιακή εκπαίδευση αποτελεί ουσιαστικά το στοιχείο αυτό που δίνει αξιοπιστία στην αποτροπή μας», κατέληξε ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ.

Ο Αμερικανός Συνταγματάρχης Macdonald, επικεφαλής αμυντικής συνεργασίας στην Ελλάδα τόνισε: "Αυτές οι κοινές δράσεις και ασκήσεις  έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα αίσθημα κοινής  εμπιστοσύνης και ενισχύουν τη σταθερότητα και την ειρήνη".

Η καλή εικόνα που δίνουν προς τα έξω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αντανακλά σε κάθε διπλωματική η πολιτική προσπάθεια των ΗΠΑ στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά σε ότι έχει σχέση με την Τουρκία και αμφίβολη στάσης της στον ουκρανικό πόλεμο, πατώντας σε δύο βάρκες ταυτόχρονα.

epirusblog.gr
5 of 5
“Αντιλαλούν τα βουνά” στο Πετροχώρι από Έλληνες και Αμερικανούς αρματιστές-Οι Έλληνες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί εντυπωσίασαν Αμερικανούς...
"Επική μάχη"! Θρίαμβος Ελλήνων με LEO2A4 εναντίον Αμερικανών με ABRAMS στο πεδίο βολής Πετροχωρίου (Βίντεο-Εικόνες)
epirusblog.gr
5 of 5
“Αντιλαλούν τα βουνά” στο Πετροχώρι από Έλληνες και Αμερικανούς αρματιστές-Οι Έλληνες υπαξιωματικοί και αξιωματικοί εντυπωσίασαν Αμερικανούς...
ενδιαφέροντα 8241229299026713341

Τα καλύτερα

item