Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν

Ένα πετρελαιοφόρο που συνδέεται με έναν Ισραηλινό δισεκατομμυριούχο χτυπήθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε βόμβα στα ανοικτά της ακτής του Ομάν, εν μέσω αυξημένων εντάσεων με το Ιράν.

Σύμφωνα με αμυντική πηγή με έδρα τη Μέση Ανατολή που επικαλείται η Daily Mail, η επίθεση συνέβη το βράδυ της Τρίτης. 

Η United Kingdom Maritime Trade Operations, ένας βρετανικός στρατιωτικός οργανισμός που παρακολουθεί τη ναυτιλία στην περιοχή, έκανε την εξής δήλωση: «Γνωρίζουμε για ένα περιστατικό, το οποίο επί του παρόντος διερευνάται».

Το πετρελαιοφόρο έχει αναγνωριστεί ως το Pacific Zircon με σημαία Λιβερίας. Η εταιρεία ναυτιλίας που το διαχειρίζεται ανήκει στον Ισραηλινό μεγιστάνα Ιντάν Όφερ.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν στο παρελθόν στοχεύσει σκάφη που συνδέονται με το Ισραήλ στην περιοχή. 

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν για μια σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το 2019. 

Η Τεχεράνη είχε αρχίσει τότε να κλιμακώνει το πυρηνικό της πρόγραμμα έπειτα από τη μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

Πηγή φωτογραφίας: Marine Traffic

epirusblog.gr
5 of 5
Πετρελαιοφόρο ισραηλινών συμφερόντων χτυπήθηκε από drone με εκρηκτικά ανοιχτά του Ομάν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5499036843519502215
item