Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με τον Γιάννη Λαγό - «Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια»

Με ύβρεις και προσβολές του καταδικασμένου πρωτοδίκως Γιάννη Λαγού προς το δικαστήριο, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος άρχισε να φωνάζει προς την έδρα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί εκτός αιθούσης με εντολή της προέδρου. «Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικασίμους τον μήνα. 

Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση», άρχισε να λέει ο Γιάννης Λαγός χωρίς να έχει το λόγο για να συνεχίσει: «Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασίμους; Ντροπή σας. 

Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;», είπε προς τα μέλη του δικαστηρίου για να συνεχίσει: «Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει».

Πρόεδρος (προς αστυνομικούς): Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Γ. Λαγός (ενώ οδηγείται από αστυνομικούς προς την έξοδο): Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε στο ακροατήριο στη δίκη κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Κοραλί, η οποία πλέον έχει κλείσει. Στο κατάστημα αυτό είχε βρεθεί, λίγο πριν δολοφονηθεί, ο Παύλος Φύσσας και η παρέα του για να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Μέσα στο μαγαζί εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Είχε οχλαγωγία και εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Η παρέα του συγχωρεμένου του Παύλου καθόταν έξω από την πόρτα του μαγαζιού. 

Κάποια στιγμή ήρθε και αστυνομία, μηχανάκια ΔΙΑΣ και το θέμα έληξε» είπε στην κατάθεσή του ο εν λόγω μάρτυρας για να προσθέσει: «Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… Κατάλαβα ότι ήταν κάποια άτομα στη Παύλου Μελά, τα οποία ίσως είχαν αντιδικία με τον συγχωρεμένο».

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του αδελφού του μάρτυρα, ο οποίος όπως ανέφερε στην καφετέρια βρισκόταν και ο κατηγορούμενος Ιωάννης Αγγος, ο οποίος καθόταν σε απόσταση περίπου 3 μέτρων από το τραπέζι του μουσικού.

Ακόμη, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε πως μετά τη λήξη του αγώνα, έξω από την καφετέρια είδε τον Παύλο Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα, ενώ απέναντί τους βρίσκονταν «τέσσερις φιγούρες».

Σύμφωνα με το μάρτυρα «τα παιδιά ήταν ανήσυχα» αλλά ο ίδιος τους ζήτησε να μην ανησυχούν καθώς ο ίδιος ζήτησε από τον θαμώνα της καφετέριας ( το πρόσωπο που φέρεται να έκανε μεσολάβηση ανάμεσα στις δύο πλευρές έξω από την καφετέρια) να παραμείνει στον χώρο. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε στη συνέχεια όταν πια τα φώτα στο μαγαζί άρχισαν να σβήνουν άκουσε «ποδοβολητα, κάποιες μηχανές και αστυνομίες».

epirusblog.gr
5 of 5
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση με τον Γιάννη Λαγό - «Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3391148340141363537
item