Γιάννενα: Απορίες, αντιδράσεις και αιχμές στις αναφορές Ακονίδου – Ελισάφ

Ερωτήματα σε σχέση με το πώς είναι δυνατόν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όλα τα σύνολα του Πνευματικού Κέντρου, όταν οι μουσικοί της Συμφωνικής και της Φιλαρμονικής δεν έχουν ακόμη κληθεί να υπογράψουν τις συμβάσεις τους, αλλά και πώς θα γίνει Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με τέσσερις μόνο πρόβες, διατυπώνει ο Σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων προς την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παράλληλα, της υπενθυμίζει ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει τις εισηγήσεις των μαέστρων που αφορούν τις μειώσεις προσωπικού και τις μειώσεις των προβών, χωρίς, ωστόσο, ακόμη να του κοινοποιηθεί.

«Τα δύο μεγάλα μουσικά σύνολα της πόλης πλήττονται και πληγώνονται. Καλούνται να παίξουν χωρίς ακόμη οι μουσικοί τους να προσληφθούν, με μειωμένες πρόβες και με μείωση των θέσεων. 

Τα δύο μεγάλα σύνολα της πόλης υφίστανται απαξίωση και ασφυξία, από τις αποφάσεις της ίδιας τους της διοίκησης», σημειώνει ο Σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, καλώντας την κ. Ακονίδου να αποφύγει ενέργειες και λεγόμενα που αποπροσανατολίζουν τους δημοτικούς συμβούλους, τους εργαζόμενους στο Πνευματικό Κέντρο, τους γονείς και τους μαθητές του Ωδείου και όλους τους πολίτες του Δήμου.

Αντίδραση υπήρξε και από την πλευρά μουσικών της Φιλαρμονικής Ορχήστρας στην αναφορά του δημάρχου ότι η συμμετοχή είναι ένα «μεράκι» και τα μέλη της αμείβονται για τις ώρες που δαπανούν, αλλά και για το ότι ήταν πάγια πρακτική να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, καθώς οι οκτάμηνες συμβάσεις τους ξεκινούσαν από τον Νοέμβριο, για να καλύπτουν και τον Ιούνιο, όταν πραγματοποιούνται εκδηλώσεις.

Οι εργαζόμενοι στη Φιλαρμονική χρεώνουν στον Μ. Ελισάφ ότι επί προεδρίας του στο Πνευματικό Κέντρο μειώθηκαν τα μέλη σε 22 από 50 και οι πρόβες από δύο εβδομαδιαίως έγιναν μία, ενώ και η απασχόλησή τους έγινε από 12μηνη 8μηνη, με αποτέλεσμα να μειωθεί ο μισθός τους από 270 ευρώ τον μήνα σε 80 ευρώ και μάλιστα για τέσσερις μήνες λιγότερους. 

Και τώρα του χρεώνουν ότι ενώ είχαν αυξηθεί τα μέλη σε 33 και οι πρόβες σε δύο εβδομαδιαίως, επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα μειώνει ξανά τις πρόβες και τα μέλη γίνονται και πάλι 22, ενώ πληρώνονται δύο αρχιμουσικοί με το ποσό των σχεδόν 60.000 ευρώ. Συνάμα, του χρεώνουν ότι προσπαθεί να στήσει μια μικρή φιλαρμονική (μπαντίνα), ώστε να απαλλαγεί από την επαγγελματική μπάντα.

«Όσοι ασχολούμαστε με λαχτάρα, δημιουργική τρέλα και “μεράκι” και δίνουμε τον εαυτό μας και είμαστε οι καλύτεροι σ’ αυτό που κάνουμε, δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανταμειβόμαστε οικονομικά γι’ αυτό, είτε αυτό είναι η μουσική, είτε η δημαρχία, είτε η ιατρική…», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Πηγή: agon.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Απορίες, αντιδράσεις και αιχμές στις αναφορές Ακονίδου – Ελισάφ
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2047206198784478042
item