Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Ποια είναι η Ελληνίδα τραυματίας -Μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Επαναπατρίζεται σήμερα το απόγευμα η Ελληνίδα που βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή (13/11).

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελληνίδας τουρίστριας στην Κωνσταντινούπολη, Απόστολο Λύτρα και σε συνεννόηση με το Προξενείο η γυναίκα θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

Η νεαρή αναμένεται να φτάσει αύριο οδικώς στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου για να νοσηλευτεί. Η Ελληνίδα τουρίστρια έχει θραύσμα στο πόδι αλλά η κατάσταση της υγείας της δεν εμπνέει ανησυχία.

Η αρχική ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών: «Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή» , αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το χρονικό της έκρηξης που σκόρπισε τον τρόμο

Όλα έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου. 

Επικράτησε πανικός και ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. Για την επίθεση συνελήφθη μια 22χρονη γυναίκα που θεωρείται ότι είναι το πρόσωπο που άφησε την βόμβα στην οδό Ιστικλάλ και διέφυγε, ενώ χειροπέδες περάστηκαν και σε άλλα άτομα που θεωρούνται ύποπτα.

Ανάμεσα στους τραυματίες ανήκει και η 26χρονη Ελληνίδα. Η άτυχη γυναίκα ζει στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατάγεται από τη Χαλκιδική.

Aποτέλεσμα της έκρηξης ήταν να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι.

Ο πατέρας της 26χρονης για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Η πατέρας της άτυχης γυναίκας μίλησε χθες για την κατάσταση την κόρη της στην ΕΡΤ. «Η κόρη μου βρίσκεται στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης με ένα τραύμα στο πόδι της, της έβαλαν γύψο, σταμάτησαν την αιμορραγία και ήταν αύριο να τη χειρουργήσουν, να της βγάλουν το τραύμα», επισήμανε.

«Η Άννα χοντρικά τώρα ήταν 6-7 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, σώθηκε γιατί μπροστά της ήταν κόσμος και συγκεκριμένα ένα ζευγάρι από νιόπαντρους ανθρώπους, οι οποίοι δέχτηκαν όλο το ωστικό κύμα τμήμα, σκοτώθηκαν αυτοί και από πίσω ήταν η κόρη μου και γλίτωσε με το τραύμα μόνο στο πόδι της», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε: «Έκλαιγε η σύζυγος, μας πήρε αριθμός από το προξενείο της Τουρκίας και ήταν το παιδί μου, ακούσαμε το παιδί να κλαίει, να ωρύεται ότι είναι στο νοσοκομείο και πάθαμε σοκ».

Όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας της κόρης του σημειώνει: «σημασία έχει ότι δεν διατρέχει κίνδυνο και έμεινε μόνο να γίνει μια εγχείρηση, να αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι της βόμβας από το πόδι του παιδιού», ενώ για τραγικές εικόνες της έκρηξης ανέφερε «Λυπόμαστε που σκοτώθηκε ο κόσμος εκεί πέρα, 6 άτομα σκοτώθηκαν και ένα κοριτσάκι μικρό διαμελίστηκε».

Πώς περιέγραψε η ίδια τη στιγμή της έκρηξης:

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η 39χρονη περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τη στιγμή της έκρηξης.

«Ήμουν στην Ιστικλάλ και περπατούσα άνετα και, όπως ήμουν από τη δεξιά πλευρά, τρία μαγαζιά πιο κάτω έγινε η έκρηξη. Εκείνη τη στιγμή… σοκ! Στον αέρα μια λευκή λάμψη. Σε τινάζει προς τα πίσω. Δεν ξέρω πώς να το πω. Σταματάει η ζωή σου. 

Μέχρι τώρα αυτά τα βλέπαμε στις τηλεοράσεις. Δόξα τω Θεώ, είμαι υγιής και αρτιμελής, δεν έχω τίποτα παρά μόνο στο πόδι μου, στο καλάμι, πρέπει να μου το κάνουν καλά οι γιατροί. 

Ελπίζω να ξεχάσω αυτό το θλιβερό γεγονός. Είδα κάποια πτώματα. Τώρα πτώματα; Τραυματίες; Στα γρήγορα, στα φευγαλέα. Εκείνη τη στιγμή κοιτάς να συνειδητοποιήσεις ότι έγινε έκρηξη» είπε και πρόσθεσε:

«Μετά από αυτό το σοκ καταλαβαίνεις ότι είναι τρομοκράτες. Κοιτάς γύρω σου και βλέπεις ότι επικρατεί χάος, πόλεμος, πολύ άσχημη στιγμή. Ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος κι εγώ πεσμένη στο έδαφος. Ξαφνικά είδα να τρέχει πάρα πολύ αίμα από το πόδι μου. Φοβήθηκα. Άμα δεν το ζήσεις, δεν μπορείς να καταλάβεις τον φόβο που αισθάνεσαι. 

Υπήρχαν άτομα σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Κάποια πέθαναν. Απλά ευγνωμονώ τον Θεό που ζω. Είμαι πάρα πολύ τυχερή. Ένιωσα σοκ, φόβο, τρόμο και με βοήθησαν κάποια άτομα, με πήγαν σε κάποιο μαγαζί. Έκλεισαν τα στόρια. Έκλαιγε ο κόσμος, πανικός, φωνές, μωράκια, γονείς. 

Μετά περιμέναμε τα ασθενοφόρα. Με πήγαν πιο πέρα και το πόδι μου έτρεχε τόσο αίμα, που φοβήθηκα μην έχει γίνει κάτι χειρότερο. 

Με βοήθησαν άνδρες, γυναίκες από το μαγαζί, αλλά ήμουν τρομοκρατημένη. Λυπάμαι πολύ για τα άτομα που πέθαναν. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους κι εγώ να τον ευγνωμονήσω για άλλη μία φορά που ζω».


epirusblog.gr
5 of 5
Επίθεση στην Κωνσταντινούπολη: Ποια είναι η Ελληνίδα τραυματίας -Μεταφέρεται σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 4152551604990488220
item