Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που έχει αυτοπεποίθηση! Τα έχεις;

Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια – Οικογενειακή Σύμβουλος, γράφει για τη γυναίκα που διαθέτει το ισχυρότερο “όπλο”, την αυτοπεποίθηση. Τσέκαρε λοιπόν σε ποια επίπεδα είναι η δύναμή σου, κι αν είναι χαμηλά, πράξε αναλόγως…

Αυτοπεποίθηση είναι μία λέξη που την ακούμε συχνά στην καθημερινότητά μας, ωστόσο είναι καθοριστικής αξίας όταν μας αντιπροσωπεύει. 

Η γυναίκα που πιστεύει στον εαυτό της, που έχει γνώση των δυνατοτήτων της αλλά και των αδυναμιών της, που βάζει ρεαλιστικούς στόχους και τους πετυχαίνει, ξεχωρίζει και την διακρίνουμε συχνά μέσα στο πλήθος.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας γυναίκας;
1. Έχει αυθεντικότητα.
 Με επίγνωση των δυνατοτήτων της αναδεικνύει αυτό που πραγματικά είναι και όχι αυτό που οι άλλοι θα ήθελαν να είναι. Την αποδέχεσαι ή την απορρίπτεις για αυτό το “γνήσιο” που την κάνει να ξεχωρίζει.

2. Θέτει όρια. Αναγνωρίζει τα “πρέπει” και τα “θέλω” της και σου δίνει τόσο χώρο όσο χρειάζεσαι ώστε να μην τα παραβιάσεις. Παράλληλα και η ίδια είναι πολύ προσεκτική ως προς τα όρια που τίθενται από τους άλλους.

3. Ιεραρχεί τις ανάγκες της και ξέρει τι ζητά από τον εαυτό της και από τους άλλους. Δύσκολα θα μείνει σε μία σχέση που δεν προχωράει γιατί σέβεται τόσο τον εαυτό της όσο και τον άλλο, οπότε δεν υιοθετεί την άποψη “θα τον αλλάξω”.

4. Δεν επιδεικνύει αυτό που είναι. Κατά τη γνώμη της δεν χρειάζεται να “κάνει θόρυβο” προσπαθώντας να σε πείσει για τον εαυτό της. Ξέρει ποια είναι και τι αξίζει και αποδέχεται ότι δεν μπορεί να ταιριάζει με όλους και με όλα.

5. Στα δύσκολα θα “παλέψει”. Θα διαχειριστεί το άγχος της, τη στενοχώρια της και θα ξανασταθεί στα πόδια της να συνεχίσει την πορεία της.

6. Ξέρει να ζητά και να δίνει συγχώρεση. Αναγνωρίζει το λάθος της και παίρνει την ευθύνη της. Επιπλέον εύκολα συγχωρεί και προχωρά παρακάτω. Το να πιστεύει ένας άνθρωπος στον εαυτό του δεν τον κάνει εγωιστή και άκαμπτο. 

Τα άτομα με αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητα, ότι δεν πληγώνονται ή ότι δεν πληγώνουν. Κάθε άλλο, το διαχειρίζονται και προχωρούν.

7. Εμπιστεύεται την κρίση και τις αποφάσεις της. Βάζει ρεαλιστικούς στόχους και τους πετυχαίνει συνήθως γιατί ζει στο παρόν και εστιάζει στο σήμερα χωρίς να χάνεται στα σενάρια της φαντασίας “τι θα γίνει αν…”

8. Αποπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη ενώ παράλληλα είναι κοινωνική, πρόσχαρη και αγαπητή από μεγάλο ποσοστό στις συναναστροφές της.

9. Δεν φοβάται τη μοναξιά, τη διαχειρίζεται και ανασυγκροτείται κι αυτό γιατί έχει μάθει να στηρίζεται στα πόδια της οπότε δεν θα “ψάξει πατερίτσα” στην απογοήτευση ή στη δυσκολία της. 

Της αρέσει να μοιράζεται τους φόβους, τις δυσκολίες, τις αδυναμίες της χωρίς όμως να τα “φορτώνει” στους άλλους.

10. Συνήθως μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση θα τη δούμε και ως επιτυχημένη επαγγελματία γιατί είναι μεθοδική, βάζει στόχους και προσπαθεί να τους πετύχει και καλλιεργεί ένα κλίμα συνεργασίας χωρίς να αναλώνεται σε ίντριγγες και πισώπλατους ανταγωνισμούς.

Ωστόσο αξίζει να θυμάστε ότι η γυναίκα με αυτοπεποίθηση ασφαλώς δεν είναι τέλεια, ωστόσο το άτομο που αγαπά, σέβεται και εκτιμά τον εαυτό του έχει αντίστοιχες συμπεριφορές και με το περιβάλλον του γιατί αυτό που πιστεύουμε για τον εαυτό μας αυτό εκπέμπουμε και στους άλλους. 

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που έχει αυτοπεποίθηση! Τα έχεις;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8343065008599940003

Τα καλύτερα

item