Άρτα: Π. Μαρινάκης από την Άρτα - "Προχωράμε συσπειρωμένοι και ενωμένοι, κοιτώντας πάντα τους πολίτες στα μάτια "

Τ​ον Νομό Άρτας επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή του νομού Γιώργο Στύλιο, τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα- Ιωάννη Ζώρα, τον Οργανωτικό Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιο Κορομηλά και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Άρτας Νίκο Σπύρου...
Πρώτη στάση της επίσκεψης ήταν ο Δήμος Νικολάου Σκουφά, όπου τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν το Δημαρχείο, συνομιλώντας με την Δήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση για τα έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο, τις χρηματοδοτήσεις που έχουν λάβει, αλλά και κρίσιμα έργα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν με στόχο την αποτελεσματική άρδευση του νομού.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο κέντρο της Άρτας συνομιλώντας με πολίτες, καταστηματάρχες, εμπόρους και εργαζομένους.

Κατόπιν, βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, με τους οποίους συνομίλησαν για τα ζητήματα του αγροτικού τομέα και των παραγωγών της περιοχής, τα έργα υποδομής που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος ΙΙ», αλλά και την στήριξη της Κυβέρνησης στο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Πατήλας, Ιωάννης Κατέρης και Φώτιος Φώτης.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια σύσκεψη με τους Προϊσταμένους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με τους οποίους ο Υφυπουργός και ο Γραμματέας συνομίλησαν για ζητήματα των παραγωγών, των αγροτών, των αλιέων, την διαδικασία παραγωγής και τις εξαγωγές που πραγματοποιούνται στον νομό.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Δήμο Αρταίων, όπου ο Υφυπουργός, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη για τα έργα υποδομής που έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται στον Δήμο. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Παντελής Κωλέτσος (Πολιτικής Προστασίας), Νικόλαος Λιόντος (Πολιτισμού, Τουρισμού & Αθλητισμού), Μιχάλης Κοτσαρίνης (Αγροτικής Ανάπτυξης), Δημήτριος Ευαγγέλου (Κοινωνικής Μέριμνας και δια Βίου Μάθησης), Χριστόφορος Σιαφάκας (Οικονομικών) και η Γενική Γραμματέας Ευδοκία Βασιλάκη.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν τον όμιλο «ΚΟΛΙΟΣ», σύνδεσμο εξαγωγέων αγροτικών προϊόντων, όπου αγροτικά προϊόντα από παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, αγοράζονται, αποθηκεύονται, ταξινομούνται και διανέμονται. Στις εγκαταστάσεις ξεναγήθηκαν από τον Χρήστο Κολιό. 
Έπειτα βρέθηκαν στον Αγροτικό- Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, όπου ο πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης και ο Διευθυντής Αλκιβιάδης Μπαντελούκας συνομίλησαν με τα στελέχη του κόμματος για τα ζητήματα του κλάδου. 
Ο συνεταιρισμός καλύπτει το 10% της πανελλαδικής παραγωγής, και με σχεδόν 70 εκ. τζίρο τη φετινή χρονιά αποτελεί το 12% του ΑΕΠ του νομού. 100 παραγωγοί είναι μέλη του συνεταιρισμού και ετησίως παράγονται πάνω από 12 εκ. κοτόπουλα.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης, επισκέφτηκε τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων συναντώντας τον Δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, αλλά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου συναντήθηκε με τους Κοσμήτορες Ευρυπίδη Γλαβά, Αναστάσιο Τσίνα και Αθανάσιο Τρικούπη.

Ακολούθησε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ ΝΔ Ν. Άρτας, όπου το παρών έδωσαν δεκάδες στελέχη από όλο τον νομό.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Νομό Άρτας:

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να μην αδικηθεί το κυβερνητικό έργο, η εθνική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας και όλων ημών. Γιατί είμαστε όλοι μία ομάδα. Να μην χαρίσουμε αυτές τις επιτυχίες σε κανέναν. Όχι γιατί είναι αυτοσκοπός μας να είναι το κόμμα μας στην Κυβέρνηση, ποτέ δεν ήταν έτσι η Νέα Δημοκρατία.

Αλλά γιατί αν δεν καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να είναι με διαφορά νικήτρια και αυτοδύναμη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης Πρωθυπουργός, η χώρα μας δεν θα έχει άλλη τέτοια ευκαιρία και αυτά που ζήσαμε την περίοδο 2015-2019 δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε τώρα.

Αυτή τη στιγμή, για να στοχοποιηθεί ένας Πρωθυπουργός, βγαίνουν ανυπόστατες κατηγορίες χωρίς στοιχεία, πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Την επόμενη ημέρα, κλήθηκε στον Εισαγγελέα αυτός που έβγαλε όλα αυτά. Δεν απέδειξε τίποτα κι όμως ορισμένοι συνεχίζουν και αναπαράγουν την ίδια συζήτηση, όπως κάνουν πάντα. Προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν την πανδημία, ειρωνεύτηκαν το εμβόλιο.

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία δημοσίευσαν μία αφίσα που εξίσωσε το θύμα με το θύτη και έκαναν ένα συνέδριο Νεολαίας, όπου εμφάνισαν χιουμοριστικά τον εισβολέα. Στην πληθωριστική κρίση δεν τολμάνε καν να κατονομάσουν ποιοι είναι οι «ολιγάρχες» που καταγγέλλουν. Στο μεταναστευτικό «παρακαλούσαν» να αποτύχει η χώρα στον Έβρο.

Δεν θα σταθώ όμως άλλο στην αντιπολίτευση. Σε κάποιους μήνες θα αναμετρηθούμε, πριν και πάνω απ’ όλα με τα προβλήματα, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πράγματι έχουν γίνει λάθη και κάποια πράγματα μπορεί να έπρεπε να έχουν γίνει πιο γρήγορα. Όμως αναρωτηθείτε πότε ξανά η Ελλάδα είχε μια Κυβέρνηση που σχεδόν σε μια τετραετία, κάνει ακριβώς όσα είπε προεκλογικά, διαχειριζόμενη ταυτόχρονα τις μεγαλύτερες κρίσεις. 
Πότε ξανά μια Κυβέρνηση έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους, σε μια χώρα που έχουμε συνηθίσει -ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες- να ακούμε για αυξήσεις φόρων;

Ειδικά η δική μας γενιά δεν έβλεπε κάτι άλλο μετά το 2010. Πότε ξανά συντελέστηκε αυτό που έγινε στην Παιδεία: πάνω από 22.000 διορισμοί στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή. Για πρώτη φορά μια Κυβέρνηση τα έβαλε με το καθεστωτικό σύστημα παρανομίας στα Πανεπιστήμια. 
Πότε ξανά λέγαμε ότι δεν βρίσκουμε γιατρούς και κάνουμε νομοσχέδιο για να τους προσελκύσουμε στα νοσοκομεία, επειδή δεν υπάρχει γιατρός που να θέλει να προσληφθεί στην δημόσια Υγεία και να μην έχει προσληφθεί;

Πότε ξανά θυμάστε έναν Έλληνα Πρωθυπουργό να βγαίνει εκτός συνόρων και οι προτάσεις του να γίνονται προτάσεις της Ευρώπης; Ποια άλλη Κυβέρνηση μεταπολιτευτικά -και έχουν περάσει πολλές «προοδευτικές»- φορολόγησε κατά 90% τα υπερκέρδη εταιριών και τα επέστρεψε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις; Ποια άλλη Κυβέρνηση της Ευρώπης έχει καταφέρει να δώσει περισσότερα χρήματα συναρτήσει του Α.Ε.Π. της χώρας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης;

Πότε ξανά διατέθηκαν τόσοι πόροι προς αξιοποίηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά από πολύ στοχευμένη μελέτη και σχετικά προγράμματα; Πρέπει ο καθένας με τον δικό του τρόπο, εκεί που πιστεύει ότι μπορεί να παρέμβει, να χρησιμοποιήσει όλα αυτά τα πολιτικά «όπλα» -και όχι τα τοξικά όπλα, όπως οι αντίπαλοί μας- και να μιλήσει για το έργο της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθαρά, με επιχειρήματα χωρίς να κουνάει το δάχτυλο και χωρίς υπεροψία. Να μιλάμε στις καφετέριες, στους χώρους εργασίας, στο δρόμο και να μη φοβόμαστε να το κάνουμε και να θυμίζουμε όλα όσα έχουν συμβεί, γιατί δεν είναι τίποτα δεδομένο. Εάν οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια, η νίκη μας θα είναι μεγαλύτερη από το 2019.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε Πρόεδρο μας και Πρωθυπουργό της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κόντρα σε πολλά συμφέροντα εκτός Ελλάδος και κόντρα στην πιο τοξική αντιπολίτευση, στέκεται όρθιος. 
Έχει καταφέρει και κυβερνά την χώρα διαχειριζόμενος αλλεπάλληλες κρίσεις, έχει κρατήσει την παράταξη και κυρίως την χώρα όρθια και ενωμένη.

Επειδή δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν πολιτικά, κατασκευάζουν ανήθικες και αστήρικτες κατηγορίες. Για αυτό και οφείλουμε να προχωρήσουμε συσπειρωμένοι και ενωμένοι, πάντοτε κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια.

Και να θυμόμαστε ότι οι μόνοι μας κριτές είναι οι Έλληνες πολίτες
».

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα στην Άρτα, σε μια δύσκολη συγκυρία. Με κρίσεις εξωγενείς και βαθιές να διαδέχονται η μία την άλλη.  
Σε αυτό το κλίμα η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα στους πολίτες. Με στοχευμένα μέτρα βοηθά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Δίνει λύσεις και χαράσσει την επόμενη μέρα της ελληνικής κοινωνίας.

Όμως καλό είναι να μη στεκόμαστε στα λόγια, να θυμηθούμε το έργο της Κυβέρνησης στην Άρτα: την ενίσχυση 200 νέων για να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, τα έργα υποδομών, την στήριξη των παραγωγών μας, απέναντι στην πανδημία και τις φυσικές καταστροφές. 
Την ουσιαστική αναβάθμιση της Παιδείας στο νομό μας: με 88 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και το άνοιγμα του πρώτου Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου της Άρτας.

Έργο που δεν σταματά. Ακούμε την κοινωνία, τα αιτήματα και τις προτάσεις της. Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Εργαζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Ένα καλύτερο μέλλον για την Άρτα, την Ήπειρο και την Ελλάδα. Είμαστε δίπλα στους πολίτες
».

Ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας ανέφερε: «Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια σειρά επισκέψεων, αρχικά στον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων όπου συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Χρήστο Χασιάκο, στη συνέχεια στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη όπου συναντήθηκα με τον Δήμαρχο Περικλή Μίγδο, ακολούθως τα γραφεία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. και τέλος επισκέφθηκα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να συζητήσω με τους Κοσμήτορες Ευρυπίδη Γλαβά, Αναστάσιο Τσίνα και Αθανάσιο Τρικούπη.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία, την τοπική οικονομία, επισκεφθήκαμε έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη, εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, καθοριστικά για την ανάπτυξη των Δήμων, ενώ είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τους Κοσμήτορες ζητήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και θέματα που αφορούν τον νέο Νόμο για την εκπαίδευση».

Στην επίσκεψη στον νομό Άρτας συμμετείχαν ακόμη, οι πολιτευτές Ευστάθιος Γιαννούλης και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Χάρης Λαζάνης, ο Τομεάρχης Άρτας Βασίλειος Ντάνης, ο Τομεάρχης Θεσπρωτίας Νικόλαος Καμπέρης, τα μέλη  της ΔΕΕΠ Άρτας Χαράλαμπος Αθανασίου (Αντιπρόεδρος Α'), Απόστολος Κεφάλας (Αντιπρόεδρος Β'), Αλέξανδρος  Μόσιαλος (Γραμματέας), Άννα Μαρία Κουτρούμπα (Υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού, Εκλογικής Ετοιμότητας και Επικοινωνίας), Παναγιώτα Νικολάου (Υπεύθυνη Παραγωγικού Τομέα), Φωτεινή Μπούκα (Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων), ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Νικολάου Σκουφά Ελευθέριος Βαρέλης,  ο πρώην Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτριος Σκανδάλης,  τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Άρτας Χάρης Σιάμπαλος, Αθανάσιος Μπάιμπος, Παναγιώτης Γιαννούλης, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Γιανλουκάς Ματσίρας και Κωνσταντίνα Κόλλια και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αρταίων Αντώνιος Καραμπίνας.

Στη διευρυμένη συνεδρίαση στο Επιμελητήριο Άρτας συμμετείχαν και οι Κων/νος Παπασιώζος (πρώην βουλευτής Άρτας), οι πρώην πρόεδροι ΝΟΔΕ Αντώνιος Κολιάτσος και Γεώργιος Κοτσαρίδας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Νικολάου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βαγγέλης Χαρμπής, τα μέλη της ΔΕΕΠ Απόστολος Λιόντος (Υπεύθυνος Εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) και Σωτήριος Ευταξίας (Ταμίας), ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Κεντρικών Τζουμέρκων Αντώνιος Κοτσοκώστας και μέλη της ΔΗΜΤΟ Κεντρικών Τζουμέρκων Γεώργιος Παππάς και Cathleen Crighton Τριάντου.

Τέλος, παρευρέθησαν τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Άρτας, Κρυσταλλία Μπαρλά, Νικόλαος Τσιλιγιάννης και Ζώης Κατσινίκας, μέλη των Τομέων Διεύρυνσης, Θεοδώρα Μπουραζάνη, Δημήτριος Λαμπράκης και Μιχάλης Δρίβας. καθώς και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βαγγέλης Χαρμπής.

Πηγή: ellada24.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Π. Μαρινάκης από την Άρτα - "Προχωράμε συσπειρωμένοι και ενωμένοι, κοιτώντας πάντα τους πολίτες στα μάτια "
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4154629705716336987

Τα καλύτερα

item