Πλανητέρο: Ο προορισμός στην ορεινή Αχαΐα που θα σας αφήσει με το «στόμα ανοιχτό» (φώτο)

Αν ψάχνετε έναν προορισμό για να περάσετε λίγες μέρες ξεγνοιασιάς, τότε το Πλανητέρο στην ορεινή Αχαΐα είναι ο ιδανικός τόπος, καθώς οι εικόνες που θα αντικρίσετε θα σας αφήσουν στην κυριολεξία με το «στόμα ανοιχτό».

Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό σημείο σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις με την απαράμιλλου κάλλους φυσική ομορφιά που το χαρακτηρίζει.

Ο ονειρικός αυτός τόπος εντοπίζεται σε κοντινή απόσταση από τα Καλάβρυτα και αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το ομορφότερο, μέρος που συναντά κανείς στην ορεινή Αχαΐα.

Ένα υπέροχο φυσικό σκηνικό που μοιάζει με ψεύτικο και συναρπάζει τους πάντες με το ασυναγώνιστο φυσικό κάλλος που το χαρακτηρίζει.

Πλανητέρο: Η φύση σε όλο της το μεγαλείο

Σε απόσταση 25 λχμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το Πλανητέρο προσφέρει απίστευτες συγκινήσεις σε όσους το επισκεφτούν.

Το τοπίο μοιάζει ουτοπικό, με τα αμέτρητα πλατάνια να απλώνονται σε μια μεγάλη έκταση και τα γάργαρα νερά του Αροάνιου ποταμού να «ντύνουν» μουσικά το όλο σκηνικό.

Η περιοχή με τα αμέτρητα υπεραιωνόβια πλατάνια, σε κάποια από αυτά η διάμετρός τους αγγίζει ακόμη και τα τέσσερα μέτρα, και τα τρεχούμενα νερά του ποταμού -σε αρκετά σημεία αναβλύζουν μέσα από τα βράχια- αποτελεί πραγματική εμπειρία ζωής για τους λάτρεις της φύσης.

Χαρακτηριστικά στοιχεία που έχουν αναδείξει το Πλανητέρο σε έναν από τους εξαιρετικούς προορισμούς φυσικού πλούτου, σε όλη την Πελοπόννησο.

Πάνω από το πλατανόδασος βρίσκεται το ομώνυμο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 700 μέτρων, ενώ γύρω από τις πηγές ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γευματίσει στις παραδοσιακές ταβέρνες που φημίζονται για τις πέστροφές τους.

Στα πιο σημαντικά σημεία της περιοχής και ο παραδοσιακός νερόμυλος, ο οποίος, ανακαινισμένος πια, λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

Οι λάτρεις της ορειβασίας αξίζει να γνωρίζετε ότι από εδώ ξεκινούν διάφορα μονοπάτια μέσα στην καταπληκτική φύση της περιοχής, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η ευρύτερη περιοχή του Πλανητέρου έχει συμπεριληφθεί στο δίκτυο Natura 2000.

epirusblog.gr
5 of 5
Πλανητέρο: Ο προορισμός στην ορεινή Αχαΐα που θα σας αφήσει με το «στόμα ανοιχτό» (φώτο)
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 279562640985524345
item