Πρέβεζα: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη Πλημμυρών, Κατολισθήσεων-Χιονοπτώσεων.

Στράτος Ιωάννου: «Κάνουμε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης και αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νομό.»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητα Πρέβεζας η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Πρέβεζας (Π.Σ.Ο.Π.Π) με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κίνδυνων και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων-Κατολισθήσεων- Χιονοπτώσεων έτους 2022»

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννουστο καλωσόρισμά του ευχαρίστησε όλους τους φορείς για την παρουσία τους αλλά κυρίως για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φαινομένων. 

«Έχουμε εμπεδώσει άριστες σχέσεις συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια και βοηθούμε ο ένας τον άλλον για τον κοινό σκοπό που είναι η προστασία απέναντι στις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων. Θέλω, και πάλι να να συγχαρώ τις εθελοντικές οργανώσεις, όπως η ΛΕΚ, για το έργο που προσφέρουν»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο πρόληψης που πραγματοποιείται στο νομό:«Ως Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κάνουμε πολύ σημαντικό έργο στον τομέα της πρόληψης με την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και τον καθαρισμό ρεμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι αυτή τη στιγμή γίνονται καθαρισμοί στο Ρέμα Τούση, στον Αχέροντα, στον Κωκυτό, στον Αρέθωνα, στο Λούρο, όπου, εκτός από καθαρισμοί γίνεται θωράκιση των οχθών, ενίσχυση των αναχωμάτων, απομάκρυνση πλατάνων, κ.α.,Επίσης στο Θεσπρωτικό, στο Νικολίτσι, στην πεδιάδα ΜπόιδαΜαυρή, στον κάμπο Αγ. Γεωργίου Κερασώνας, κ.α. Τα έργα αυτά γίνονται είτε με μηχανήματα της Περιφέρειας είτε σε συνεργασίες με εργολάβους.»

Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι «η πολιτική προστασία χτίζει σκαλοπάτια για να φτάσει κάπου ψηλά, και μπορεί εύκολα αυτό να γκρεμιστεί με ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο ή μια φυσική καταστροφή. 

Θέλω να πω ότι είναι άξια συγχαρητηρίων η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πυρκαγιών το καλοκαίρι. Θα ήθελα να συγχαρώ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις δυνάμεις που συνέβαλαν στην αντιμετώπισή τους». 

Ειδική μνεία έκανε στην ΛΕΚ Πρέβεζας η οποία «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εθελοντικής οργάνωσης, όχι μόνο σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, αλλά πανελλαδικά.»

Στην συνεδρίαση πήραν μέρος ο προιστ. Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. ο κ. Δ. Μαυρογιώργος, οΑντιδήμαρχος Δ. Πάργας,κ. Δ. Μάρκου, ο ΑντιδήμαρχοςΔ. ΖηρούΒ. Παπαβασιλείου, ο κ. Ν. ΠαππάςΠρ/νοςΤμ. Πολιτικής Προστασίας Πρέβεζας, ο κ. Παν. Κόκκαληςυπο/ντης της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο κ. Δ. Τσουμάνης από το Γρ. Δ/τικηςΥποστ. ΠΕ.ΠΥ.Δ Ηπείρου, οκ. Αθ. ΜικρούληςΔ/της Π.Υ. Ν. Πρέβεζας, ο κ.Γ. ΓκούμαςΔ/της Π.Υ. Πρέβεζας, ο κ. κ.Β.Γιάννος Δ/της της Π.Υ. Πάργας, ο κ. Απ. Παπαποστόλου Δ/της της Π.Υ. Φιλιππιάδας,ο κ. Γ. Παρηγόρης, Διοικητής Α’ Λιμενικού Τμήμ. Πάργας, π κ. Ευ. Καζούκας , υπ. Πολιτ. Προστ Δήμου Πρέβεζας, η κ. Δημ. Ιωάννουπροιστ, πολιτ. Προστ. Δήμου Ζηρού, η κ. Αλ Τσώλα προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Κ. Τζουμάκας, από την Πολιτ. Προστασία Π.Ε. Άρτας, η κα Μέγα Αλεξάνδρα από την Εγνατία Οδό Α.Ε.- Διαχείριση Υποθ/σιας Σήραγγας Ακτίου- Πρέβεζας, ο κ. Γ. Μπιγέρης από την ΑΚΤΩΡ Α.Ε.- Αναδ. Συντήρησης Λειτουρ. Υποθ/σιας Σήραγγας, ο Χ. Δράκος γραμ. του ΤΟΕΒ ΜπόιδαΜαυρή, από τις εθελοντικές οργανώσεις ο κ. Αθ. Κοτσαρίνης& Αλ. Τέφας από την ΛΕΚ Πρέβεζας, κ.α.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για πρόληψη Πλημμυρών, Κατολισθήσεων-Χιονοπτώσεων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 392587862265370285
item