Ο Ιμάμογλου συνεχίζει τη στήριξη στον Τζιτζικώστα: Απαράδεκτη η μεταχείριση, χρειαζόμαστε ειρήνη στο Αιγαίο

Μετά τις σφοδρές επικρίσεις από τον τουρκικό Τύπο για τη στάση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο τελευταίος εξακολουθεί να εκφράζει τη στήριξή του στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας μετά το αδιανόητο περιστατικό απαγόρευσης εισόδου του στην Τουρκία.

Στη συνάντηση του Ιμάμογλου με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, η εκδήλωση καταδίκης ήταν σαφής ενώ εκφράστηκε και η ανάγκη για τη διατήρηση ειρήνης στο Αιγαίο.

Απαράδεκτη, χαρακτήρισε τη μεταχείριση που επεφύλασσαν οι Τούρκοι στον περιφερειάρχη καθώς κρατήθηκε επί 6 ώρες σε ένα γραφείο στη Σμύρνη.

«Ο πρόεδρος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι του συνέβη. Αυτό που στεναχώρησε τον αγαπητό μου φίλο Κώστα στεναχώρησε και εμένα.

Όπως μόλις ανέφερα, ο αξιότιμος προσκεκλημένος μας, ο οποίος ήρθε για ένα πρόγραμμα που διοργάνωσε ο δήμαρχος της Σμύρνης, ο κ. Τουντς Σογιέρ, δυστυχώς, από μία παρεξήγηση κι ένα τεχνικό πρόβλημα, που είχε ως αποτέλεσμα να μην του δοθεί άδεια (εισόδου) μας στενοχώρησε κι εμάς», είπε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης και συνέχισε:

«Ελπίζω οι προθέσεις, που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό και σκοπό έχουν να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, να μην προβούν και σε διαφορετικά βήματα. 

Η χθεσινή μεταχείριση προς τον κ. Τζιτζικώστα είναι φυσικά απαράδεκτη. Ελπίζω οι αρχές και των δύο χωρών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια ζητήματα.

Επειδή υπάρχει ανάγκη για φιλία, αδελφοσύνη και συνεργασία και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Υπάρχει μία απόλυτη ανάγκη για ειρήνη στο Αιγαίο».

«Η φιλία και η συνεργασία είναι η δίκη μας απάντηση στον κυνικό εθνικισμό, την επιθετικότητα, την πολεμοκαπηλεία» κατέστησε σαφές, από την πλευρά του, ο κ.Μπακογιάννης όπως έκανε γνωστό μέσα από το Twitter.

«Σήμερα, στα εγκαίνια του πάρκου Περιφερειακής Συνεργασίας Βαλκανικών Πόλεων στην Κωνσταντινούπολη.

Η φιλία και η συνεργασία είναι η δίκη μας απάντηση στον κυνικό εθνικισμό, την επιθετικότητα, την πολεμοκαπηλεία» έγραψε ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων στην ανάρτησή του.


epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ιμάμογλου συνεχίζει τη στήριξη στον Τζιτζικώστα: Απαράδεκτη η μεταχείριση, χρειαζόμαστε ειρήνη στο Αιγαίο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5720691330270354637
item