ΣΥΡΙΖΑ: Στο τρίπτυχο «ακρίβεια, σκάνδαλα και υποκλοπές» επιμένει η Κουμουνδούρου

Στο τρίπτυχο «ακρίβεια-σκάνδαλα- υποκλοπές» θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τις επόμενες μέρες καθώς στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως η κυβέρνηση βρίσκεται στρυμωγμένη στα σχοινιά, με τα «χτυπήματα» να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Με τον χειμώνα να ξεπροβάλλει πια απειλητικά καθώς οι τιμές έχουν ξεφύγει σε καύσιμα, θέρμανση αλλά και προϊόντα, στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν όλο το βάρος τους με στοχευμένες κινήσεις. 

Ακόμη και το τριήμερο δεν έμεινε αναξιοποίητο με τα μέλη του κόμματος να μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ ενώ ο ίδιος βρέθηκε χθες κοντά στους εργαζόμενους της ΕΑΒ και άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους χαμηλούς μισθούς και το κύμα ακρίβειας.

Διαδικτυακή καμπάνια και «άδειασμα» καλαθιού του νοικοκυριού

Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η καμπάνια στο διαδίκτυο ενώ ήδη από την Κουμουνδούρου προσπαθούν να «αδειάσουν» το καλάθι του νοικοκυριού από την συμφωνία της κυβέρνησης με τα σούπερ μάρκετ λέγοντας πως δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιδιώκει να λύσει καθώς η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει τον κίνδυνο διάχυσης  του κόστους στα προϊόντα καλαθιού αλλά και την ενδεχόμενη αδυναμία προμηθευτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Βεβαίως θα κλιμακωθεί από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση και για την υπόθεση Πάτση καθώς χτυπά ακριβώς στην καρδιά της μεσαίας τάξης λόγω των πλειστηριασμών και των δανείων.

«Επίθεση» ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Πάτση

«Εμείς θα συνεχίσουμε να ερευνούμε τις υποθέσεις σαν τις παραπάνω και με στοιχεία θα πιέζουμε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις» δήλωσε χθες ο Νάσος Ηλιόπουλος δείχνοντας την στρατηγική που θα ακολουθήσει η Κουμουνδούρου καθώς επίσης θα επιχειρηθεί να «χρεωθεί» προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις υποθέσεις διαφθοράς με κυρίαρχο σύνθημα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως «δεν είναι ο Πάτσης είναι η διακυβέρνηση Μητσοτάκη» που δημιουργεί και ευνοεί τέτοια φαινόμενα.

Μάλιστα σημείωναν χαρακτηριστικά πως ο Ανδρέας Πάτσης είχε κοπεί το 2015 από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ κάτι που αποδεικνύει σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι γνώριζαν πολύ καλά τις δραστηριότητες του.

Επαναφορά της υπόθεσης των υποκλοπών στο προσκήνιο

Με την ίδια στρατηγική θα κινηθούν και στο θέμα των υποκλοπών με αφορμή την επίσκεψη της επιτροπής της PEGA στην Αθήνα 2 έως 4 Νοεμβρίου όπου θα μιλήσουν μεταξύ άλλων με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Σπίρτζη και τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Μετά απ’ όσα προηγήθηκαν με τη διαρροή της επίσκεψης από τον Δημήτρη Παπαδημούλη και την οργιλή αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής έχει βαρύνουσα σημασία τόσο η επίσκεψη και οι καταθέσεις όσο και η συνέντευξη Τύπου της PEGA την ερχόμενη Παρασκευή.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό επιχειρεί να επαναφέρει την υπόθεση στο προσκήνιο επαναλαμβάνοντας τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι «στην επιχείρηση συγκάλυψης που τραυματίζει την ίδια τη Δημοκρατία» όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.


epirusblog.gr
5 of 5
ΣΥΡΙΖΑ: Στο τρίπτυχο «ακρίβεια, σκάνδαλα και υποκλοπές» επιμένει η Κουμουνδούρου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8918310092313094552
item