Γιάννενα: Τα «Πάρκα Τσέπης» παρουσίασε σε διεθνή συνάντηση ο Β. Βλέτσας

Το project «Πάρκα Τσέπης», που υλοποιείται στον Δήμο Ιωαννιτών και έχει ως στόχο να δημιουργήσει επιπλέον «πνεύμονες» πρασίνου στην πόλη των Ιωαννίνων μέσω μικρών πάρκων που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την καθημερινότητα των πολιτών, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Ιωαννιτών Βασίλης Βλέτσας στη διεθνή συνάντηση με τίτλο «International Tree Planting Initiative», που πραγματοποιείται στο Μπουραζάνι της Κόνιτσας.

Η 2η Συνάντηση φύτευσης δένδρων διοργανώνεται από το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με στόχο τη διεύρυνση της συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Συνήθως λέμε ότι δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος κοιτώντας το δέντρο. Εδώ σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνει, νομίζω, το ακριβώς αντίθετο! Αν δεν κοιτάξουμε το δέντρο, θα χάσουμε το δάσος! 

Τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν πολύ ιδιαίτερες και σημαντικές αφορμές, ώστε να βρεθούμε όλοι μαζί, να συζητήσουμε, να μάθουμε και στο τέλος να φύγουμε όχι μόνο πιο σοφοί, αλλά κυρίως ακόμη πιο ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να παλέψουμε για ένα μέλλον πιο κοντά στο περιβάλλον», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Βλέτσας και συμπλήρωσε: «Σε μια εποχή που το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή ζητούν ή μάλλον απαιτούν την προσοχή και εγρήγορσή μας, η φροντίδα όλων μας στο πάρκο, το δέντρο, το δάσος είναι επιβεβλημένη. 

Εκδηλώσεις σαν και αυτή θα μας δώσουν το “know how” και τις κατευθύνσεις εκείνες, ώστε και πόρους να εξασφαλίσουμε, για να κάνουμε παρεμβάσεις, αλλά και για να γίνουμε και εμείς καλύτεροι».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τα «Πάρκα Τσέπης» παρουσίασε σε διεθνή συνάντηση ο Β. Βλέτσας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8004375950122732855
item