Πες μου πώς πίνεις… να σου πω ποιος είσαι!

Ο Glenn Wilson, συμβουλευτικός ψυχολόγος στο King’ s College του Λονδίνου μελέτησε για έναν ολόκληρο μήνα 500 θαμώνες σε ένα συγκεκριμένο μπαρ, καταφέρνοντας στο τέλος να περιγράψει 7 τύπους ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους σίγουρα ο καθένας μπορεί να εντοπίσει τον εαυτό του.

1. Ο κουτσομπόλης

Κρατάει το ποτήρι του κρασιού από τη «φούσκα» και με τη βοήθειά του χειρονομεί και τονίζει τα όσα λέει. Συχνά σκύβει πάνω από το ποτό, ώστε να πλησιάσει κοντά στα άλλα μέλη της παρέας και να μιλήσει πιο άνετα.

2. Ο κοινωνικός

Προτιμά μπίρες ή άλλα ποτά σε μπουκάλι, τα οποία κρατά χαλαρά, και πίνει στη διάρκεια της συζήτησης μικρές γουλιές.

3. Ο διαθέσιμος

Τοποθετεί το ποτήρι στο ύψος του στήθους και όταν πίνει δεν παραλείπει να κοιτάει πάνω από το χείλος του ποτηριού, ώστε να συναντήσει με το βλέμμα… το έτερον ήμισυ, ενώ «χαϊδεύει» απαλά το χείλος του.

4. Ο κλειστός

Κρατά το ποτήρι προσεκτικά, σαν κάποιος να πρόκειται να του το πάρει. Το διατηρεί πάντα μισογεμάτο, ώστε να μπορεί να πιει μία μεγάλη γουλιά σε περίπτωση ανάγκης. Συνήθως είναι «μικρό» ή πίνει με καλαμάκι νευρικά, ανακατεύοντας το ποτό ανάμεσα στις γουλιές.

5. Ο ψυχρός

Πίνει σε ποτήρι κρασιού ή σε ένα μικρό ποτήρι, που κρατάει σφιχτά μπροστά σαν «φράγμα», ώστε να αποφύγει κάθε πιθανή κοντινή επαφή.

Κάνει πολλές κινήσεις με το ποτήρι του και το σπρώχνει συχνά στο κέντρο του τραπεζιού, παραμερίζοντας τα υπόλοιπα.

7. Ο εριστικός

Προτιμά μεγάλα ποτήρια ή μπουκάλια, τα οποία κρατάει γερά, και χειρονομεί έντονα προς τους συνομιλητές του.

epirusblog.gr
5 of 5
Πες μου πώς πίνεις… να σου πω ποιος είσαι!
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3245154493201134370
item