Κως: Λιμενικοί καταδίωξαν σκάφος λαθροδιακινητή -Ανοιξαν πυρ και το ακινητοποίησαν

Θρίλερ με καταδίωξη ταχύπλοου που αποβίβασε μετανάστες στην Κω, με το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού να προβαίνει σε στοχευμένες βολές για να το ακινητοποιήσει.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα σε ανακοίνωσή του, ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους συνελήφθη, ενώ εντοπίστηκαν και οι 4 αλλοδαποί που είχαν αποβιβαστεί στο νησί, με τις αρχές να προχωρούν σε δύο συλλήψεις.

Το βίντεο του Λιμενικού

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής

«Πρωινές ώρες χθες, κατόπιν ενημέρωσης από στρατιωτικό παρατηρητήριο, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου εντόπισε πολυεστερικό Τ/Χ σκάφος, χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, το οποίο είχε μόλις αποβιβάσει ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων στην περιοχή «ΣΚΑΝΔΑΡΙΟΥ» ν. Κω.

Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναπτύσσοντας ταχύτητα με κατεύθυνση τις έναντι τουρκικές ακτές.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω Τ/Χ σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα. 

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα  ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός  χειριστής του ως διακινητής.

Κατόπιν επισταμένων ερευνών στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τέσσερις (04) αλλοδαποί, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο (02), καθότι οι έτεροι δύο (02) ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω».


epirusblog.gr
5 of 5
Κως: Λιμενικοί καταδίωξαν σκάφος λαθροδιακινητή -Ανοιξαν πυρ και το ακινητοποίησαν
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3387183874015025919
item